Cumhurbaşkanı Emeklilere Zam Üstüne Zam Yaptı! Emeklilerin Yüzü Güldü!

Cumhurbaşkanı Emeklilere Zam Üstüne Zam Yaptı! Emeklilerin Yüzü Güldü!

Asgari ücretin önemli zam değeri almasından sonra gözler emekli maaşı zammına çevrildi. Bir süredir ne kadar zam alacaklarını merak eden SSK ve Bağ-Kur emeklileri, gözünü Sosyal Güvenlik Kurumu’na çevirdi. Kabine toplantısından sonra müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin zam miktarını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre en düşük emekli maaşı 2.500 TL’ye yükseltildi. Bu rakamın altında kalan emeklilerin aylıkları da 2.500 liraya yükseltildi. Bu haberin üzerine emekliler kendi aylıklarının ne kadar olacağını merak etmeye başladı.

Bağ-Kur Emeklilerinin Maaş Zammı Belli Oldu!

Her kademenin emekli maaşı ayrı hesaplanırken Bağ-Kur emeklilerinin de maaşları belli oldu. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Bağ-Kur emeklilerinin de en düşük maaşı bin 912 liradan 2 bin 500 liraya yükselirken tarım emeklilerinin en düşük maaşı bin 802 liradan 2 bin 500 liraya yükseltildi. Peki, SSK emeklilerinin maaşları ne kadar oldu?

SSK Emeklilerinin de Maaşları Belli Oldu!

Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra SSK emeklilerinin de maaşları belli oldu. Bağ-Kur emeklilerinden farklı olarak zam alan SSK’lılar 2000 öncesi ve sonrası olmak üzere farklı miktarlarda zam aldı. Bu duruma göre 2000 öncesi SSK emeklilerinin maaşları 2 bin 624 liradan 3 bin 290 liraya yükseldi. 2000 sonrası SSK emeklilerinin maaşları ise bin 624 liradan 2 bin 500 liraya yükseldi.