Çalışmadan Emekli Olma Dönemi Başlıyor! Emekli Olma Detayları Açıklandı!

Çalışmadan Emekli Olma Dönemi Başlıyor! Emekli Olma Detayları Açıklandı!

Ev hanımları için emeklilik olma dönemi başlıyor. Ev hanımları primi ödeyerek emeklilik hayalini sürekli taşıyor. Bu sene de devam edecek sistem üzerinden prim ödemesi sağlanarak emekli olabilirler. Geçtiğimiz sene içerisinde 1144 TL olan ücreti yenilendi. İsteğe bağlı prim ödeme sistemi güncel fiyat bilgisi ve detayları haberimizde paylaşıldı.

Emekli olma sistemlerinden biri olan isteği bağlı prim ödemesi sağlanarak yapabiliyor.  Bu durumun gerçekleşmesi için 18 yaşında olmak, hiçbir işte çalışmamak ve Türkiye’de ikamet etmesi yani yaşaması gerekmektedir. Gereksinimleri karşılayan tek yer ev hanımlarıdır. Ev hanımlarının emekli olma isteği oldukça fazladır. İsteğe bağlı sigorta yaptırarak emekli olabilirler. Sigorta ödemeleri de vatandaşların asıl kazançların yüzde 32’si baz alınarak ödeme sağlanıyor. Bu tutar 2021 yılı içerisinde 1.144 TL olarak yer alıyordu.

2022 İsteğe Bağlı Sigorta Ödemesi Ne Kadar?
2022 isteğe bağlı sigorta ödemesi en düşük 1547 TL Olarak yer alıyor. İsteğe bağlı sigorta primi ödemelerinde diğer çalışanlar gibi sağlık avantajlarından yararlanabiliyor. SGK’ya başvuru yapılarak yapılan isteğe bağlı prim ödemesinde çoğu vatandaş bu sistem üzerinden yararlanarak emeklilik hayaline kavuşabiliyor.

Ayrıca doğum borçlanması kriterlerini sağlayarak erken emeklilik olma fırsatı yakalayanlar oluyor. İsteğe bağlı sigorta sistemi başlatmak için ikametgah belgenizle birlikte bulunduğunuz yerde SGK müdürlüğüne giderek başlatabilirsiniz. Belirlenen hesap tutarı üzerine primleri yatırmanız halinde işlemleriniz sağlanmaya devam ediyor. İ