Bir Zamda İşçi Mesai Ücretlerine Geldi! 2022 İşçi Mesai Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Bir Zamda İşçi Mesai Ücretlerine Geldi! 2022 İşçi Mesai Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Asgari ücretlilerin alacağı maaştan sonra şimdi de mesai ücretleri tartışılmaya başlandı. İşçi mesai ücretlerine ilişkin yeni bir Kararname yayınlandı. Peki işçiler günlük olarak ne kadar mesai ödemesi alacak? Asgari mesai ücretine ilişkin bazı detaylar paylaşıldı.

2022 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacak 4253 TL'lik asgari ücretten sonra gözler mesai çalışma saatlerine çevrildi. Günlük şeklinde mesai ücretlerinin kaç olduğu araştırılıyor. Asgari mesai ücreti de yine normal asgari ücretle bağlantılı şekilde kararlaştırıldı. Eğer çalışma saatlerinin dışında veya gününde çalışıyorsanız mesai ücreti alabiliyorsunuz. Asgari ücretliler ne kadar ödeme alacak? Enflasyona bağlı olarak ortaya çıkan zam yüzdesi dikkat çekti. TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon yüzdesinin de üzerinde bir zam yapıldığı görülüyor.

2022 Yılı Mesai Ücretleri

Asgari ücretlinin yaptığı mesai sonrası alacağı ödemenin günlük 166,80 TL olduğu açıklandı. Mesai ödemelerinin 1 Ocak 2022'den başlayarak 31 Aralık 2022'ye dek süreceği belirtildi. 2023 yılı için gelecek sene bu zamanlarda asgari ve mesai ücreti için tekrar toplanılacak. Hal böyle iken mesai ücretleri uygun bulundu.

Rekor Zam Yapıldı

Kararname'ye göre yapılan mesai ücreti zammının üst düzey olduğu belirtiliyor. Tıpkı asgari ücretteki gibi enflasyon oranlarının üzerinde bir tutar belirlendi. Hal böyle iken ücretle beraber çeşitli zamların da benzer oranlarda gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Asgari ücretli çalıştırmakta zorlanan işverenler nasıl bir karar alacak göreceğiz.