Bakan Vedat Bilgin'den EYT ve Asgari Ücret Mesajı! Aralık Ayında EYT Sorunu Bitiyor mu?

Bakan Vedat Bilgin'den EYT ve Asgari Ücret Mesajı! Aralık Ayında EYT Sorunu Bitiyor mu?

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in gündemde bomba etkisi yaratan açıklamaları çok konuşulacak. Aralık ayında EYT sorununun biteceğine ilişkin ifadesi büyük ses getirdi. Öte yandan asgari ücretliler için de bir konuşma gerçekleştirdi. İşte Bakan Vedat Bilgin'in açıklamaları...

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den gelen açıklama ile birlikte EYT sorununun çözüleceğine dair çeşitli ifadelerde bulunuldu. Bir süredir asgari ücretlinin ne kadar zam alacağı da merak ediliyordu. Hal böyle olunca güncel gelişmeler tek tek gözler önüne seriliyor. Bizleri bekleyen detayları ise sizlerle paylaşacağız. 

EYT ve Asgari Ücrete Çözüm!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den gelen ifadede EYT ve asgari ücrete çözüm olacaklarına yönelik ifadeler geldi. Asgari ücret konusunda yeniden sağlam bir zam yapılabileceğine değinildi. Daha önceden hem %50 hem de %30'luk zamlar yapıldığına dikkat çekti. 

EYT Sorunu Aralık'ta Bitecek!

Öte yandan yaptığı açıklamasında ise dikkat çeken ifadelere yer verdi. Bakan, “EYT meselesini çözeceğiz. Aralık ayında Meclis’e intikal ettireceğiz. Onu tarihe karıştırıyoruz. Taşeron işçiliğinden geçmeyen yaklaşık 90 bin kişilik bir kitle var. Onların sorunlarını çözüyor, kamuda kadroya alıyoruz. Dolayısıyla Türkiye tüm sorunlarını çözüyor. Bunları seçim kazanmak için mi yapıyoruz. Hayır, biz zaten seçimi kazanacağız ama bunları görevimiz olduğu için yapıyoruz. Milletimiz endişe etmesin bu enflasyonu da çözeceğiz. Çünkü Türkiye, ekonomiyi geliştirerek, büyüyerek bu sorunları aşacak. Dünya krizi derinleşerek artıyor ama Türkiye büyüyerek bu krizi aşacak” dedi.