Asgari Ücretliler İçin Hazırlıklar Başladı! Asgari Ücret Üstü Maaşlara Ne Kadar Artış Olacak?

Asgari Ücretliler İçin Hazırlıklar Başladı! Asgari Ücret Üstü Maaşlara Ne Kadar Artış Olacak?

Asgari ücretteki son durum açıklanıyor. 2023 Yılı Ocak ayı için belirlenecek yeni asgari maaş hakkında neler biliyoruz? Aralık ayından itibaren çeşitli detaylar gözler önüne serildi. Öyle ki asgari ücretliler bu fırsatı kaçırmak istemeyecek. Peki ya maaş hakkında bizleri başka neler bekliyor?

Asgari ücretlilerdeki son durum gözler önüne serildi. Güncel asgari maaşa dair neler biliyoruz? 2022 Aralık'ta yeniden şekillenecek maaş için çeşitli açıklamalar yapılmıştı. Bakanlıktan gelen açıklamalardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerine kadar bilinmeyenler yanıt bulmuştu. Şimdi ise gelinen noktada bizleri nelerin beklediğiyle ilgili sizlere bilgi vereceğiz. Öte yandan asgari ücretteki son durum nedir?

Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Gelecek?

Asgari ücrete ne kadar zam geleceği merak ediliyor. Dolayısıyla güncel gelişmelerle birlikte Bakan Vedat Bilgin'in açıklamaları gözler önüne serildi: “Asgari ücret için aralıkta yeniden oturacağız. Önümüzdeki baharda sendikalarla yeniden toplu sözleşme görüşmelerimiz var. Ben sendikalara hep şunu söylüyorum ‘Hangi görüşü savunursanız savunun, emekçilerin haklarını dile getirdiğiniz sürece ben size yakınım’ Onlar da bu konuda gerçekten sorun çözmeye yönelik yaklaşımlarla geldiler bunun için de onlara teşekkür ediyorum”

%30 Zam Yapılmıştı

Asgari ücrete en son Temmuz ayında %30 zam yapıldı ve bu zamdan sonra da 5500 TL net maaş belirlendi. Şimdi ise daha fazla bir zam mı olacak yoksa enflasyon verileri doğrultusunda mı zam belirlenecek hep birlikte göreceğiz.