Asgari Ücret Kaç TL Olacak? Bakandan Son Açıklama Geldi!

Asgari Ücret Kaç TL Olacak? Bakandan Son Açıklama Geldi!

Asgari ücrete kaç TL zam yapılacak sorusu sürekli olarak sorulmakta. Ancak gelinen noktada milyonlarca çalışan büyük bekleyiş içerisinde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelen açıklama yüreklere su serpti. İşte asgari ücrette düşünülen zam tutarı ve dahası...

Asgari ücret ile ilgili son açıklamalar dikkat çekti. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklama sonrasında asgari ücret zammına değindi. Milyonların beklemekte olduğu asgari ücrette kaç TL'lik zam konusunda anlaşıldı? Yüzde kaçlık zam yapılacağı merak ediliyor. Bu noktada detaylar paylaşılacak.

Asgari Ücret Kaç TL Artacak?

Asgari ücrete gelecek zamma dair detaylar araştırılıyor. Öte yandan bu konuda henüz tam anlamıyla bir birlik sağlandı mı o da sorulmakta. Bakan Vedat  Bilgin'den gelen açıklamada "Biz davetimizi yaptık. Perşembe günü Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir görüşme gerçekleştireceğim. Görüşmede, asgari ücret konusunda yapılacak toplantıyı organize etmiş olacağız. Birlikte bir takvime karar vereceğiz." ifadesine yer verildi.

Yüzde 50 Zam Tahmin Ediliyor

Aralık ayının son günlerinden itibaren yapılacak açıklamada %50'lik zam gündemde. Ancak henüz bir kesinlik belirtilmedi. Dolayısıyla büyük bekleyiş sürüyor. Bakalım asgari ücret gerçekten de en az %50 zamlanacak mı göreceğiz.