Asgari Ücret için İlk Rakam 5200 TL! 2022 Yılı Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari Ücret için İlk Rakam 5200 TL! 2022 Yılı Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Asgari ücrete dair çeşitli sendikalar ve dernekler harekete geçti. DİSK'in yaptığı açıklama sonrasında gözler hükümete çevrildi. Asgari ücret 5200 TL olacak mı? DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun mitingde kullandığı ifadeler geniş yankı buldu. İşte 2022 yılı asgari ücrete gelecek zam...

Asgari ücret için çeşitli görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor. Asgari ücretteki beklentiler yakında masaya yatırılacak. Özellikle de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), söz konusu işçi maaşlarıyla ilgili önemli bir harekete imza attı. Kartal'da düzenlenen mitingde işçilerin haklarından ve almaları gereken maaştan bahsedildi. Artan market, konut ve otomobil fiyatlarının yanı sıra enflasyonun git gide yükselmesi üzerine asgari ücrete rekor zammın beklendiği ifade ediliyor.

Asgari Ücret 5200 TL Olmalı!

Asgari ücretin kaç TL olması gerektiğine yönelik konuşmada bulunan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücretin 5200 TL olması gerektiğine değinmesiyle beraber, kırmızı çizgilerinin olduğunu söyledi. Son zamanlarda işçilerin yeni maaşları merak ediliyor. Hali hazırda yuvarlanmış rakamla beraber 2800 TL maaş almakta olan işçiler, Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisine göre bir zam alırlarsa %20'den fazla zam almaları gerekiyor.

2022 Asgari Maaş Açıklandı mı?

Asgari maaşın henüz açıklanmadığı belirtildi. 2022 yılı için öngörülen asgari ücretin belirlenmesi adına komisyonun toplanması bekleniyor. Komisyonun vereceği karar neticesinde Aralık ayının son günleri yeni net ve brüt maaş açıklanacaktır.