Asgarî Ücret Alanların Dikkatine! Asgarî Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgarî Ücret Alanların Dikkatine! Asgarî Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgarî ücret ile geçimini sürdürmeye devam eden vatandaşlar 2022 yılındaki rakamı da merak ediyor. Kimi iddialar asgarî ücretin 3 bin 390 olduğu yönünde. İşte haberin tüm detayları...

Türkiye'de vatandaşların bir kısmı geçimini asgarî ücret ile sürdürüyor. Alınan bilgiler neticesinde Aralık ayı içerisinde zam rakamı da belli olabilir. Enflasyon oraninjn artmasının ardından asgarî ücretin de 3.390 TL ve 3 bin 3.550 civarında olacağı yönünde iddialar mevcut. Yapılan araştırmalara göre aralık ayında gerçekleşecek olan Asgari Ücret Komisyon toplantıları sonrasında asgari ücretin ne kadar olacağı da belli olacak. Ayrıca uzman isimler önümüzdeki yıl asgari ücret hakkında tahmin yürütmeye devam ediyor. Tahmini olarak enflasyon oranı ile birlikte asgarî ücretin de 3 bin 390 olacağı söyleniyor.

2022 yılında asgarî ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca kişi asgari ücretin ne kadar olacağını şimdiden merak ediyor. 2.825,90 TL olan asgari ücretin ne kadar yükseleceğini merak eden vatandaşlar, bu oranın enflasyon ile bağlantı olmasını istiyor. Yapılan tahminlere göre 20 olan enflasyona 5 puanlık pay eklemesi yapıldı. Bunun neticesinde asgarî ücrete yüzde 25 zam yapılması bekleniyor. Böylelikle 2022 asgarî ücret rakamı 3.550 liraya kadar çıkabilir.

Vatandaşlar bu sene asgarî ücrete kaide değer zam yapılmasını istiyor. Kimi vatandaşlar ise kira artışı ve yüksek fiyatlar nedeni ile asgarî ücretin 4 bin liraya kadar çıkmasını talep etti. Bu taleplerin ve araştırmaların ardından asgarî ücretin ne kadar olacağı da önümüzdeki günlerde belli olacak.