Altın Sert Düşüşte! Yatırımcıları Neler Bekliyor?

Altın Sert Düşüşte! Yatırımcıları Neler Bekliyor?

Altın Sert Düşüşte! Yatırımcılar 2021 senesi için neleri öneriyor? Gümüşün çıkışı devam edecek mi? Detaylar haberimizde paylaşıldı.

Altın 2020 zamanında yatırılan yatırım türüydü. 2021 senesinde aynı şekil yatırımlar devam ediyordu. Ancak Ons altın yakın zaman içerisinde yüzde 6 civarında değer kaybetti. Altın yatırımcısında yüzde 10 değer kaybetmesiyle birlikte kafalarında bir kuşku oluştu. Altın yatırımcısı artık alternatif bir yatırım türü arıyor. 2020 yılında bir anda gram gümüş fiyatları yüksek değer kazandı. Bu değer kazanması %84 yükseldi. Ons gümüş ise %48 primlendi.

Ons altın sene başlangıç 1517 dolar gibi tutarla başlangıç göstermişti. Sene sonu ise 1900 dolar gibi tutarla kapattı. Bu da zamanında ons yatırımcısına %25 tutarla getiri getirmişti. 2020 senesinde başlangıçta 290 TL olarak başlangıç yapan gram altın sene sonunda 164 TL kazanç sağlatarak %56 kazanç sağlamış oldu.

Gram Altın İstatistikleri

2020 yılında giriş aması ons gümüş 17,87 dolar noktasıyla giriş yapmıştı. Gümüş altın %48 prim ihtimali ile 26,44 dolar kapatmıştı. Gram gümüş ise 2020 senesinin girişinde 3,42 TL giriş yaptı yatırımcısına sene sonunda yüksek kazancıyla %84 kazanç bıraktı.

Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen gümüş ilgili açıklama olarak” Zafer Ergezen, "Gümüş endüstriyel nokta da kullanılmakta olmasından ayrıca da ons altının değer kaybetmesi durumundan kaçınma etkisinden faydalanmaktadır, gerek de diğer kıymetli madenlerin ürünlerde kullanılması özelliğinden de ayrıca faydalanıyor. Bu nedenle gümüş her ikisinin ortak noktası olarak tanımlanabilir. Bu noktada da diğer kıymetli madenler bu gerekçelerile ons altına göre çok daha mühim bir konuma geliyor” açıklamasını yaptı.

Gram Altın Daha Değerlenecek

Uzman yaptıkları araştırmaları ve öngörülerine göre gümüş daha değerleneceğini söyleniyor. Gümüş talebi daha yükselmesiyle birlikte bu durum yatırımcılarını sevindirecek. Altının yüksek fiyatlı olması düşük fiyatlı olan gümüşün yönelmesi daha da artış gösterdi. 2021 senesinde ileri zamanlarda altın da ümitli olan yatırımcılar alternatif yatırımını gümüşe yapıyor. 2020 senesinde parlamasıyla birlikte yatırımcılarında ilgi odağı olmuştu ve yatırımcısını kazandırmıştı. 2021 senesinde de aynı periyotta ilerlemesi ve değerlenmesi bekleniyor. Yatırım olarak neler olacak yatırımcılar merakla bu durumu bekleniyor. Altın ve gümüş fiyatları nasıl ilerleme yapacağını göreceğiz.