Altın Fiyatlarında Bugün Son Durum! Çeyrek Altın ve Bilezlik Fiyatları Nedir?

Altın Fiyatlarında Bugün Son Durum! Çeyrek Altın ve Bilezlik Fiyatları Nedir?

Pandemi nedeniyle iniş ve çıkış yaşatan altın. Son dönemlerde düşmeye başladı. Yatırımcılar merak etmeye başladı acaba çıkış mı yapıcak düşümü?

2021 yılının olmasıyla birlikte masrafları artması yüzünden vatandaşlar kendine garanti altına almak için yatırım yapmak isteyen oluyor. Ancak altın üzerinden zarar eder miyim durumu da kişilerde kafasını karıştırıyor. Ancak evlenmek isteyen ve bu tür durumlarda takı takmak isteyen kişiler de bütçe zorlayıcı durumu da geliyor. 2021 yılı içerisinde altın fiyatları artacak mı gibi sorular da toplum tarafından sorulmaya başladı.

Kuyumcular Odası Başkanı Tahminlerini Açıkladı

Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, 2020 yılında altın fiyatlarının yükseldiğini ve büyük dalgalanmaların olduğunu belirterek bu durum 2021 yılı içerisinde de devam edeceğini açıkladı. 2021 yılında ABD’nin başkan değişimi sonucunda yıl boyunca iniş-çıkış meydana geleceğini aktardıktan sonra yıl sonuna doğru da fiyatların yüksek bir hali olacağını da açıkladı.

Altın Fiyatları 2021 Yılında Rekor Kıracak

2021 yılında içerisinde için açıklamalar da bulunan Ercan Arıyürek açıklaması;

“Öncelikle 2021 yılına gelmeden önce 2020 yılını değerlendirmek lazım. 2020 yılının şubat ayındaki bu Elâzığ, Malatya depremleri, ardından Covid-19’un ülkemize ve dünyaya verdiği zararlar çok büyük oldu. Bu olaylardan dolayı bütün sektörler gibi bizim kuyumculuk sektörü de zarar etti. Bunun yanında Covid-19’dan ötürü altın fiyatlarında bir yükseliş oldu.

2019 yılında 291 lira olan has altın fiyatı 2020 yılını 456 lira fiyatıyla kapattı. Şimdi 2021 yılı beklentilerine geldiğimizde yeni seçilen Amerika Başkanın Hazine Bakanı olarak eski FET başkanını göreve getirmek istemesi ve onun da yaptığı sunumda dile getirdiği üzere kur politikası olarak doları kullanmayacak olması, altının yönünü yukarıya doğru çıkaracak gibi bir izlenim oluştu.

2020 yılında has fiyatı 547 liraya kadar yükseldi. Şu anda 445 - 450 lira aralarında oynuyor ve benim gördüğüm kadarıyla altın her zaman yaptığı zirvesini yeniledi. Ben bu sene içesinde altının TL bazında 547 lirayı geçerek daha yüksek bir fiyata çıkacağını tahmin ediyorum” şeklinde açıklama yaptı.

Tahminler Altının Yükseliş Yönünde

Belirlenen açıklamaya göre altının artışı yukarı yönde çıkmaya devam edecek. İlk önce dalgalanmaların olacağı ve bu yönde devam ederek yukarı yönde hareket edecek. Altın yatırım yapmak isteyenlerin riskli bir alanı olacağı da belirtmek gerekiyor. Kişilerin bütçelerine göre kendini ayarlayarak yatırım yapabilir.