Altın Fiyatları Neden Düşüyor?

Altın Fiyatları Neden Düşüyor?

Altın Fiyatlarına neler oluyor altının gelecekteki durumu ne olacak? Altının son durumu ilgili detaylar haberimizde paylaşıldı.

Bank Of America ABD’nin önde gelen bankası olarak altın fiyatları neden düşüşe geçmesi hakkında araştırmalarını yaptı ve 2021 yılın içerisinde altının ne tür değişime uğrayacağı hakkında bilgi verdi. Altın fiyatlarında ise Türkiye de gram altın 400 lira altına düştü. Bu durum altın yatırımcısına ileriki dönemlerde neler bekliyor sorusunu da sormuş oldu. İlerleyen zamanlar ne tür değişimler bekleniyor konumuzda paylaşıldı.

2021 Altın İçin Nasıl Geçecek

Bank Of America altın fiyatları için yaşanan düşüşü araştırma yaptı. Yapılan araştırma sonucunda yer alınan sonuçları ise şöyle sıralandı

Yatırımcıların altına karşı ilgisi azaldı alternatif metotlarına doğru gitmeye başladı.

Pandemi dönemiyle beraber mücevhere karşı ilginin azalması oldu. Bu durumdan en çok etkilenen ülkeler arasında Çin ve Hindistan da ki durumlar meydana geldi.

Merkez bankalarının fiziki altın taleplerinin büyük oranda azalması meydana geldi. Ocak 2021 ile karşılaştırılma yapıldığında merkez bankalarının net altın alımları yüzde 60 oranın da büyük talep olarak geri çekilmesi durumunda azalmalar meydana geldi.

2021 İçin Ortalama Fiyat Tahminleri Yapıldı

Yapılan analizlere göre yaşanan olaylardan sonra tekrar altının 2 bin dolar üstüne gelebileceği söyleniyor. Ons Altın beklentisi de 2 bin 63 olarak belirlenmiş oldu. Ayrıca ülkelerin enflasyonda durumu karşısında altınların yükselebileceği söylendi.

Ulusları spot piyasalarında yer alan altın ons fiyatı 2021 yılın başlangıcından yüzde 6 gerileme yaşadı. Bu durum ons fiyatını 1800 dolar’a çekmişti. 2020’de durumuna bakıldığında altın fiyatları dolar bazında yüzde 22 artış gösterdi. Ons bu zamanda ilk defa 2 bin dolar üstünde gözükme yaşamıştı. Pandemi etkisi de yaşayarak yatırımcıların gözde yeri olmuştu.

Gram Altın Türkiye 400 Lira Altına Düştü

Piyasadaki durumların etkisiyle beraber altın fiyatları 400 lira altına düştü. Yatırımcılar bu konu hakkında Türk lirasının değer kazanmasıyla birlikte bu durumların gerçekleştiğini gösteriyor. Dolar düşmesiyle beraber altında durum bu şekilde oldu. Altındaki düşüşler devam edecek mi konusunda henüz net bir şey söylenmiyor. Türk lirasının değer artması sonucunda altın fiyatları düşüşe devam edecek gibi gözüküyor. İlerleyen zamanlarda neler olacak göreceğiz.