Akaryakıtta Vergi İndirimi Geliyor! Bu Sayede Akaryakıt Fiyatları Dibe Düşebilir!

Akaryakıtta Vergi İndirimi Geliyor! Bu Sayede Akaryakıt Fiyatları Dibe Düşebilir!

Akaryakıt fiyatlarındaki güncel durum gözler önüne serildi. Şimdi ise akaryakıtta verginin kaldırılabileceği konuşuluyor. Dolayısıyla benzin ve motorin fiyatlarında yüzde kaç oranında bir değişiklik yaşanacak? Gündemde bomba etkisi yaratan bu durum ve fazlası haberimizde...

Akaryakıt fiyatları, dünya çapında artmaya devam ediyor. Bu gelişme ile birlikte merak edilenler yanıt buldu. Benzin, motorin ve LPG fiyatlarındaki son durum araştırılmakta. Brent varil petrol fiyatındaki artış piyasalara hızlı şekilde yansıdı. Ham petroldeki yükselişin de yansıdığını görüyoruz. Hal böyle olunca hükümetlerden de çeşitli önlemler geliyor. Peki ya akaryakıt fiyatlarında verginin kaldırılması gündeme gelecek mi?

Akaryakıtta Vergiler Kaldırılabilir!

Akaryakıt fiyatlarındaki vergi gelişmesi ABD'den geldi. ABD Hazine Bakanı Yellen, açıklamasında akaryakıtta verginin kaldırılmasına sıcak baktığını ifade etti. Bu açıklamayla birlikte ABD'de akaryakıt fiyatlarının düşebileceği gözler önüne serildi.

Türkiye'de Akaryakıt Düşer mi?

Öte yandan Türkiye'de de akaryakıttan ÖTV ve KDV alındığını biliyoruz. Hal böyle olunca vergilerde indirim yapılması durumunda birkaç TL daha uyguna benzin ve motorin satın alabiliriz. Söz konusu gelişmenin bir zamanlar TBMM'e taşınacağı konuşuluyordu. Son dakika gelişmelerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.