Aile Destek Parası Hesaplara Yattı mı? Bakanlıktan Açıklama Geldi mi?

Aile Destek Parası Hesaplara Yattı mı? Bakanlıktan Açıklama Geldi mi?

Aile Destek Ödemeleri ile ilgili çeşitli sorular soruluyor. Yardım parasının Kasım ayında yatırılıp yatırılmadığı soruldu. Öte yandan güncel bilgilerle beraber son detayları aktaracağız. Peki ya kimler nasıl başvuru yapabilir? Aile destek yardımı şartları haberimizde yerini alıyor.

Aile Destek ödemesi ile ilgili çeşitli ifadelere yer veriliyor. Kasım ayında bu noktada bakanlıktan bir açıklama geldi mi merak edilmekte. Ayrıca aylık ödeme alabilmek adına nasıl başvuru yapılacağı soruluyor.
 

Aile Destek Yardımı Başvurusu
 

Aile destek yardımı başvurusu için sizler de güncel olarak e-Devlet üzerinden gerekli başvuruları gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan detaylı bilgileri elde edebilmeniz adına bunlara sahip olmanız fazlasıyla önemli. Peki ya bizi başka hangi detaylar bekliyor?

Aile Destek Ödemesi Şartları

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.