50 Yaşında Erken Emeklilik İçin Şartlar Belli Oldu! SGK Girişinde 1999 Yılı Detayı!

50 Yaşında Erken Emeklilik İçin Şartlar Belli Oldu! SGK Girişinde 1999 Yılı Detayı!

SGK'dan emekli olmak isteyenler erken emeklilik konusunda araştırmalar yapıyor. 8 Eylül 1999 yılı öncesi sigorta girişi bulunanlar ise emeklilik için gün saymakta. Peki erkekler ve kadınlar nasıl erken emekli olacak? işte detaylar...

50 yaşında hemen emekli olmak istiyorsanız yapılması gerekenler...

Emekli olmak isteyenlerin merak ettiği şartlar açıklandı. Erken emeklilikte sigorta prim gününden giriş tarihine kadar pek çok detay bulunmakta. Eğer sizler de nasıl emekli olacağınızı öğrenmek istiyorsanız SGK'nın sunduğu şartlara göz atalım. Bu sayede 50'li yaşlarında emekli olunabileceğini de belirtelim. Milyonlarca emekli adayı bu haberi bekliyor.

1999 Yılı Öncesi Avantajlı

Sigorta kayıt tarihinizin 8 Eylül 1999 yılı öncesinin avantajlı olduğu vurgulanıyor. Bu nedenle eğer kayıt tarihinize bakacak olursanız daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Bunun haricinde 15 yıllık sigortalılık süresi ve 10 senelik prim günü yatırma şartı da bulunmakta. 3600 prim gününe tekabül etmektedir.  Bu durumda kişinin erken yaşlarda emekli olmasını sağlamaktadır. Ancak kayıt tarihi 1999 yılı sonrası ise emeklilik yaşı da bir o kadar yükseliyor.

Kadınlar 50 Yaşında Emekli Oluyor

50 yaşında emekli olmak için 23 Mayıs 2002 tarihinden önce 15 yıl sigorta süresi ve 3600 prim gününü tamamlamış olmalısınız. Kadınlar, erken emeklilik konusunda avantaj elde edecek.

Erkeklerde Erken Emeklilik

Erkeklerde ise 55 yaşında emeklilik için 23 Mayıs 2002 tarihine kadar sigorta süresini tamamlamalı ve prim gününü yatırmalı. Erkeklerin aynı koşullar altında yaş olarak daha geç emekli olduğu görülüyor.