Sahurda Bu Besinleri Tüketirseniz Gün İçerisinde Açıklık Hissetmezsiniz!

Oruç tutacaklar için tok tutan yiyecekler büyük öneme sahip. Özellikle de sahur zamanı hangi besinler tavsiye ediliyor? İftara kadar sizi tok tutacak ve acıktırmayacak besinleri açıklıyoruz. Besin içerikleri fazlasıyla önemlidir. Bu nedenle ne tüketeceğinize dikkat etmelisiniz.

Sahurda Bu Besinleri Tüketirseniz Gün İçerisinde Açıklık Hissetmezsiniz!

12 Nisan 2022 Salı 20:29

Sahurda yedikleriniz ile birlikte iftar vaktine kadar rahat bir şekilde dayanmanızı sağlayacak besinler hangileridir? Tok tutucu özelliğiyle bilinen ve sizleri kolayca iftara kadar acıkmanızı önleyecek besinlere değineceğiz. Elbette bu konuda glisemik indeksi düşük ve lif içeriği yüksek besinler ön plana çıkıyor. Söz konusu gelişmeye dair güncel bilgileri aktaracağız. Besin seçiminin yanı sıra bol su içmek de önemlidir.

Tok Tutan Besinler

Yumurta

Yumurta, glisemik indeksi düşük olmasının yanı sıra tok tutucu özelliğiyle biliniyor. İçindeki vitamin ve mineraller de sizler için fazlasıyla yeterli olacaktır. Saatlerce acıkmanızın önüne geçebilir. Ancak yanında tüketeceğiniz beyaz ekmeğin karnınızı acıktırma ihtimali bulunuyor.  Dolayısıyla ona göre yumurtayı olabildiğince sade veya glisemik indeksi düşük besinlerle birlikte tüketmeye gayret gösterin.

Zeytin

Kahvaltıların vazgeçilmezi zeytinin de tok tutucu özelliğinin olduğunu söyleyelim. Böylelikle çok zorlanmadan oruç tutmak mümkün hale gelebilir.

Muz

Muzun içerisindeki potasyum da hem tok tutacak hem de içindeki şekerle birlikte şeker ihtiyacınızın karşılanmasına yardımcı olabilir. Söz konusu muz tüketimi çok tavsiye ediliyor.