Kredili Araç Almak İsteyenlere Kötü Har Var! Bankalar Resmen Uçtu!

Otomobil satışlarındaki artışla birlikte ikinci elde yaşanan düşüş dikkat çekti. Bankalarla ilgili çeşitli detaylara da yer verildi. Araç kredilerinin azalması otomobildeki arzı ve satışları etkiliyor mu? İşte kredilerin otomobil piyasasındaki yeri ve daha fazlası haberimizde...

Kredili Araç Almak İsteyenlere Kötü Har Var! Bankalar Resmen Uçtu!

8 Ağustos 2022 Pazartesi 17:03

Otomobil satışlarına ilişkin paylaşılan veriler dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aya nazaran araç satışlarında ortalama %13'lük artış olduğu kaydedildi. Bu gelişme ile birlikte otomobiller için bankaların verdiği kredilerin belirleyiciliği daha da ön plana çıktı.

Bankalar Kredi Konusunda İsteksiz

Uzmanların ifadesine göre bankaların kredi konusunda isteksiz olması araç alım satımlarını sekteye uğratıyor. Bu sorunun önüne geçebilmek adına nasıl bir hamle yapılması gerektiği merak edildi. Bankaların sunduğu otomobil kredilerinin yaygınlaşması ve çeşitli kampanyalarla desteklenmesi araç satışlarında artışa neden olabilir.

Arz Kaynaklı Sıkıntılar Mevcut

Ford Türkiye İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk'ün açıklaması dikkat çekti. Yücetürk, yaptığı açıklamada “Türkiye’de ve dünyada otomotiv endüstrisinde, bulunurluk sorunlarından dolayı arz kaynaklı sıkıntılar devam ediyor. Bu nedenle talep tam anlamıyla karşılanmış değil. Bununla birlikte krediye erişim konusunda başlayan problemler, talep tarafında temmuz ayı satışları üzerinde olumsuz bir etki yarattı” sözlerine yer verdi.