Muazzez Abacı Canlı Yayında Üzücü Haberi Duyurdu! Muazzez Abacı'nın Sağlık Durumu Nasıl?

Muazzez Abacı'nın sağlık durumuyla ilgili merak uyandıran bir gelişme yaşandı. Ünlü sanatçının Amerika'da olduğu biliniyordu. Onur Akay, sanatçının sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi. Peki Muazzez Abacı'nın hastalığı nedir? İşte son dakika gelişmesi...

Muazzez Abacı Canlı Yayında Üzücü Haberi Duyurdu! Muazzez Abacı'nın Sağlık Durumu Nasıl?

7 Mart 2022 Pazartesi 18:43

Türk Sanat Müziği'nin efsanelerinden olan Muazzez Abacı ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Amerika'da olan ünlü sanatçının yakalandığı hastalık duyuruldu. Onur Akay'ın yaptığı açıklamada detaylara yer verildi. Peki kendisi hangi hastalığa yakalandı? Merak edilen gelişmelere göre son dakika bilgileri veriyoruz.

Alzheimer Hastası Oldu!

Muazzez Abacı'nın alzheimer hastalığına yakalandığı açıklandı. Başlangıç seviyesinde olan bu hastalık teşhisinin konulması ile hayranları çok endişelendi. Kendisine şifa dileklerinde bulundular. Sosyal medya bir anda bu haberi konuşmaya başladı. Ayrıca bazı kullanıcılar alzheimer hastalığının ne olduğunu sordu.

Alzheimer Hastalığı Nedir?

Alzheimer, kişinin genel olarak unutkanlıklarla fark ettiği ve doktora gittiğinde ortaya çıkan bir demans türü hastalıktır. Beyin hücrelerinin zaman içerisinde ölmesine dayanır. Hafıza ile kendini belli etse de bu tek başına yeterli değildir. Çeşitli tetkikler sonucunda anlaşılır ve bu hastalığın tam anlamıyla bir tedavisi yoktur. Dolayısıyla hastalığa yakalanmamak için çeşitli önlemler almak tek çaredir. Beyni sürekli olarak meşgul kılmak da etkili olabilir.