Marlboro, Chesterfield, Parliament, L&M, Winston, Lark, Palmall, LD, Muratti, Kent, Camel Zamdan Sonra Şimdide İndirim Yaptı! Sigara Güncel Fiyat Listesi!

Marlboro, Chesterfield, Parliament, L&M, Winston, Lark, Palmall, LD, Muratti, Kent, Camel Zamdan Sonra Şimdide İndirim Yaptı! Sigara Güncel Fiyat Listesi!

Marlboro, Chesterfield, Parliament, L&M, Winston, Lark, Palmall, LD, Muratti, Kent, Camel Zamdan Sonra Şimdide İndirim Yaptı! Sigara Güncel Fiyat  Listesi!

13 Ocak 2023 Cuma 11:30

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından bir sigara grubunda 1 TL indirim alındığını duyurdu. Yeni yılla birlikte birçok üründe artış olsa da sigara fiyatları da arttı. Yılbaşından bu yana yapılan 4 liralık zamdan sonra indirim haberi bu kez bir sigara grubundan geldi.

Zamlar, 2023 yılında sigara ve alkol üzerindeki ÖTV oranındaki yüzde 22,3'lük artışın ardından geldi. Şimdiye kadar sigaraya toplamda 4 TL zam yapıldı. Türkiye Tekelciler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bazı sigaralarda indirim yapıldığını açıkladı. Aybaş, bir sigara firmasının ürettiği sigaralarda 1 TL indirim yaptığını açıkladı. Böylece gruptaki en ucuz sigara 32 TL'den, en pahalı sigara ise 35 TL'den satılıyor.

TÜİK enflasyon verilerine göre alkol, alkollü içkiler ve sigara için ÖTV güncelleme oranları enflasyona bağlı olarak 6 ayda bir hesaplandı. Alkollü içkiler, tütün mamulleri ve sigaradaki asgari vergi oranı yüzde 22,3 artırıldı.

BAZI SİGARALARDA 1 TL İNDİRİM

Bu gelişmenin ardından sigaraya şu ana kadar toplam 4 TL zam geldi. Türkiye Tekelciler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla bazı sigara markalarına 1 TL indirim yapıldığını söyledi.

EN DÜŞÜK SİGARA 32 TL

İndirimin ardından gruptaki en ucuz sigara 32 TL'den, en pahalı sigara ise 35 TL'den satılıyor.