Kur Farkından Zarar Edenler İçin Yeni Formül Yayınlandı! Resmi Gazetede Açıklandı!

Borçtaki şirketler için alınan karar ile birlikte kur farkı düzenlemesi getirildi. Sermaye kaybında kur farkı düzenlemesine dair bizleri neler bekliyor? Güncel gelişmelerle birlikte Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe dair bilinmeyenler aktarıldı.

Kur Farkından Zarar Edenler İçin Yeni Formül Yayınlandı! Resmi Gazetede Açıklandı!

8 Kasım 2022 Salı 09:46

Borca batık olan şirketlerdeki kur farkı zararına yönelik yapılan borç ötelemesi düzenlemesi yayınlandı. Öyle ki Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre bizleri neler bekliyor? Güncel bilgileri sizlerle paylaşacağız. Son zamanlara damgasını vuran bu detay ise büyük ses getirdi.

Resmi Gazete'de Yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ neticesinde çeşitli ifadelere yer verildi. Bu noktada Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde şirketlerin sermaye kaybı veya borca batık olma durumuna ilişkin yapılan hesaplamalarda henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden doğan kur farkı zararının tamamı 2024 yılı başına kadar dikkate alınmayacak.

2024 Yılına Kadar Geçerli

Öte yandan Türk Ticaret Kanunu'nun 376. maddesi kapsamında sermaye kaybı veya borca batık olma durumuna ilişkin yapılan hesaplamalarda, henüz ifa edilmemiş yabancı para cinsi yükümlülüklerden doğan kur farkı zararlarının tamamı ile 2020 ve 2021 yıllarında tahakkuk eden kiralamalardan kaynaklanan giderler, amortismanlar ve personel giderlerinin toplamının yarısı 2024 yılı başına kadar dikkate alınmayabilecek.