EYT'den Emekli Olanlar Yüzde 100 Zamlı Bayram İkramiyesi Alacak!

EYT'den Emekli Olanlar Yüzde 100 Zamlı Bayram İkramiyesi Alacak!

EYT'den Emekli Olanlar Yüzde 100 Zamlı Bayram İkramiyesi Alacak!

13 Ocak 2023 Cuma 13:20

Bu sabah yayımlanarak yürürlüğe giren memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam kararı ile emeklilerin gözleri artık bayram tatiline çevrildi. EYT kapsamında emekli olan 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı bayram ikramiyesinden yaklaşık 15 milyon kişinin yararlanacağı söyleniyor. Peki 2023 tatil ücreti ne kadar? İşte en son kulis numaraları...

Maaşına yüzde 30 zam yapılan emeklinin gözleri bayram tatiline çevrildi. Şimdiden kulislerde hareketlilik varken AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, “Geçen yıl tatil harçlıkları artırılmıştı. Bu yıl da bir güncelleme olacak” dedi.

EMELİ BAYRAM BONUSU NE KADAR OLACAK?

Yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde yaklaşık 12 milyon emekliye verilen bayram ikramiyesi geçen yıl 1.100 TL olarak gerçekleşti.

Emeklilere bu yıl bayram tatili ödenecek ama zam olacağı şüpheli.

EYT'LİLER İLK KEZ TATİL İkramiyesi Kazanıyor

Bu yıl EJT uygulaması ile 2 milyon 250 bin kişi bayram ikramiyesinden ilk kez yararlanacak. 15 milyona yakın emeklinin gözü hükümet haberlerinde.

YÜZDE 30 ARTIŞ TATİL İkramiyesi 1430 TL

ATV Haber'de yer alan haberin ardından; Emekli maaşı ve memur maaşlarına yapılan yüzde 30'luk artışın bayram ikramiyesine de yansıyacağı düşünülüyor. Bayram ikramiyelerine yüzde 30 zam ile 2022'de 1.100 TL olan ikramiyeler 1.430 TL oldu.

SÖZ KONUSU YÜZDE YÜZ ARTIŞ DA GÜNDEMDE

Ancak sokağın beklentisi 2.000 ile 2.000 500 TL arası. Bu yüzden kulisler iki resmi tatil için yüzde 100 ikramiyebahsediyor. yapılabileceğinden

AK PARTİ İSİMLERİNİN AÇIKLANMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "İlgili bakanlıkların görüşleri doğrultusunda Cumhurbaşkanımız taksitlendirme açıklaması yapacak" ifadelerini kullanırken Erzurum AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Aydemir, "Sayın Cumhurbaşkanı kesinlikle bir ayna tutuyor. emeklilerin gönlünü ferahlatacak bir durum."