E-Devlet'ten Yeni Uygulama Herkesi Heyecanlandırdı! Sicil Düzeltme ve Silme İşlemleri Yapabileceksiniz!

e-Devlet üzerinde adli sicil kaydı düzeltme ve silme işlemlerinin başlamasıyla birlikte çok fazla başvuru yapıldı. Bu noktada Adalet Bakanlığı'na bağlı olan komitenin incelemeler yaptığı ve ona göre karara bağladığı belirtildi. Güncel detaylar ışığında ne kadar sabıka ve arşiv kaydı silindi?

E-Devlet'ten Yeni Uygulama Herkesi Heyecanlandırdı! Sicil Düzeltme ve Silme İşlemleri Yapabileceksiniz!

13 Ekim 2022 Perşembe 11:01

Bakanlıktan gelen açıklama doğrultusunda e-Devlet'ten adli sicil kaydının silinmesine ve düzeltilmesine ilişkin işlemlerin başladığı belirtilmişti. O zamandan bu zamana gelen binlerce başvurunun kaçı karara bağlandı? Dolayısıyla güncel detaylar merak edilmeye başlandı. e-Devlet üzerinden açılan pek çok işlemden biri olan sicil kaydı düzenlemesi, büyük dikkat çekiyor.

150 Binden Fazla Başvuru Yapıldı!

Bu zamana kadar yapılan başvuruların sayısı 150 bini geçti. Adli sicil kaydına ilişkin 159 bin 60 başvuru yapıldı, bu başvurulardan 131 bini karara bağlandı. Dolayısıyla bu detay ışığında e-Devlet başvurularının nasıl değerlendirildiği de merak edildi. Adli Sicil Bilgi Sistemi üzerinden yapılan komisyon değerlendirmeleri, sonrasında karara bağlanmakta.

17 Bin 500 Sabıka ve Arşiv Kaydı Silindi

Öte yandan yapılan açıklama ile birlikte 17 bin 500 sabıka ve arşiv kaydının silindiği belirtildi. Elektronik ortamda gerçekleşen başvurularla birlikte Ankara'ya gelerek başvuruda bulunma zorunluluğu ortadan kalktı. Uygulamaya büyük ilgi olduğu görülüyor. Güncel detaylarla birlikte pek çok kişinin dikkatini çeken bu uygulamanın daha ne kadar süreceği de merak edilmekte.