2023 Asgari Ücret 8.500TL Olacak Yalanı Ortaya Çıktı! Asgari Ücrete Gelecek Zam Oranı Netleşti!

Asgari ücretli ve memurun beklediği zamdaki son durum merak ediliyor. Memur emeklileri de uzun süredir maaş zammına yönelik bir açıklama beklemekte. Öyle ki gelinen noktada çeşitli açıklamalara yer verildi. İşte güncel gelişmeler...

2023 Asgari Ücret 8.500TL Olacak Yalanı Ortaya Çıktı! Asgari Ücrete Gelecek Zam Oranı Netleşti!

6 Kasım 2022 Pazar 10:21

Asgari ücretin 7 bin TL'ye ulaşacağı iddiasıyla ilgili uzmanlardan çeşitli açıklamalar geliyor. Güncel gelişmelerle birlikte bizleri nelerin bekleyeceği yanıtlanacak. Öte yandan son zamanlara damgasını vuran bu duruma nazaran milyonlarca asgari ücretli bir açıklama bekliyor. Aralık ayında yapılacak zam bilgisi neticesinde bizleri tam olarak nelerin beklediği de ortaya çıkacak. Öte yandan gelinen noktada Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya'nın açıklamaları da büyük önem taşıyor.

Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Gelecek?

Asgari ücret ve memura gelecek zamla birlikte 2023 yılı güncel asgari maaşın 7 bin TL'yi geçebileceği ifade edilse de mevcut enflasyon ve çeşitli analizlerle çok daha farklı yorumlar yapılabilmekte. Özgür Kaya, açıklamasında "Memurumuzun en düşük maaşı şu an 9 bin 109 lira. Bu rakama ekim ayı enflasyonunu ilave ettiğimizde 10 bin lira seviyesine yükseldiğini görüyoruz. En düşük memur emeklimizin maaşı 6 bin 77 lira. Bu rakamın da 6 bin 797 liraya yükseldiğini görüyoruz. Yani ekim ayı enflasyon rakamına göre. 2000 yılı öncesinde SGK'dan emekli olan bir vatandaşımız 4 bin 687 liradan taban aylığı 5 bin 195 liraya yükselmiş olacak. Yine 2000 yılından önce Bağ-Kur emeklisinin en düşük maaşı 4 bin 197 liradan 4 bin 652 liraya yükselmiş olacak." ifadesine yer verdi.