Zincir Marketlerde Artık Ekmek ve Sigara Satışı Yapılmayacak Duyurusu Az Önce Geldi!

Ankara Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın 27. Olağan Genel Kurulu’nda önemli açıklamalarda bulunan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, devletin üst kademeleriyle market düzenlemesi için görüştüklerini bildirdi. Palandöken, görüşmeler sonucunda zincir marketlerin artık ekmek ve sigara satışı yapamayacaklarını duyurdu.

Zincir Marketlerde Artık  Ekmek ve Sigara Satışı Yapılmayacak Duyurusu Az Önce Geldi!

10 Ocak 2022 Pazartesi 15:33

Bakkal sahiplerinin yaşadıkları sorunlara değinen Bendevi Palandöken, ‘’Bakkallarımızın sorunlarını çözebilmek için yoğun çaba sarfediyoruz. Bu konuyu devletin en üst kademesine kadar taşıdık. Meselenin çözüme kavuşması adına kapsamlı bir çalışma içerisine girdik. Bahsettiğimiz yasa şu an TBMM’de görüşülüyor. Bu yasanın geçmesi halinde bakkalların sorunları otomatik olarak çözülmüş olacak.’’ dedi.

Yeni Yılda Zincir Marketler Sigara ve Ekmek Satamayacaklar!

Zincir marketlerin son yıllarda bakkallara olan etkisinden bahseden TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ‘’Zincir market sorunu olduğunu biliyoruz. Bunun için yaptığımız çalışmada belirli maddeler oluşturduk. Zincir marketler, ilgili düzenleme meclisten geçtikten sonra sigara ve ekmek satamayacaklar. Ekmek ve sigara satın almak isteyen vatandaşlarımız sadece bakkalları tercih edecek. Bu başlı başına bakkalların desteklenmesi anlamına gelmektedir.’’ dedi.

Zincir Marketler Pazar Günü Açık Olacak Mı?

Açıklamalarına devam eden Palandöken, ‘’Yıllardır açılış ve kapanış saatleri hakkında itirazlarımızı sürdürüyoruz. Fakat zincir marketlerin ve AVM’lerin pazar günü açılmamalarıyla ilgili sorunu çözemiyoruz. Bu durum, ticaret yapan kişilerin ticaretten menni anlamına geldiği için kabul edilmiyor. Biz pandemi sürecinde bakkallarımızı korumayı başardık. Yeni yılda da bakkallarımızı öne çıkarabilmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ dedi.