Zamların Bir Yenisi de Ekme ve Gıda Ürünlerine Geldi! Emek Kaç Lira Oldu?

Buğday ithalatında Rusya ve Ukrayna krizi mi yaşanıyor? Unlu mamullere yeni zam gelebilir. Ekmek fiyatları artacak mı? İstanbul, İzmir ve Ankara'da ekmek başta olmak üzere gıda fiyatlarına yeni bir zam gelecek mi merak ediliyor. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar açıklamada bulundu.

Zamların Bir Yenisi de Ekme ve Gıda Ürünlerine Geldi! Emek Kaç Lira Oldu?

7 Şubat 2022 Pazartesi 16:05

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklama ile ithalat konusunda bazı gelişmelere yer verdi. Yapılan buğday ithalatının önemli bir kısmı Rusya ve Ukrayna'dan yapılmakta. Dolayısıyla iki ülke arasında yaşanan kriz ister istemez ithalatta sorunlara yol açabiliyor. Bu durumun yarattığı gerginlikle beraber fiyatlarda değişiklik olabilir. Buğday fiyatlarının artması, dolayısıyla ekmek ve diğer unlu mamulleri de etkileyebilir.

Ekmek Fiyatı Artacak mı?

Ekmek fiyatlarında artış yaşanması bekleniyor. Eğer buğday ithalindeki kriz sona ermez ise yeni bir fiyatlandırmanın yapılabileceği belirtildi. Dolayısıyla gramaj düşürülmesi yerine fiyatların artması gündeme gelecek. İstanbul, İzmir ve Ankara'da en düşük ekmek ücretinin ne kadar olacağı merak ediliyor.

Pastanelerde Fiyatlar Artıyor

Öte yandan fırın ve pastanelerde simit, poğaça ve börek gibi unlu mamullerin fiyatları gün geçtikçe artıyor. 2022 yılı itibariyle fiyatlarda yaşanan değişiklik gözler önüne serilmişti. Şimdi ise yeni bir zammın gelip gelmeyeceği merak edildi.