Yumurtaya Yeni Bir Zam Geliyor! Yumurta Fiyatları Kaç Lira Oldu?

Yumurta fiyatlarının tekrardan zamlanabileceği belirtiliyor. YÜSAD'dan gelen açıklama doğrultusunda güncel fiyatlar gözler önüne serildi. Yumurtaya yeni zam kapıda mı? İşte merak edilen gelişmelerle birlikte yumurta zammı hakkında merak edilenler...

Yumurtaya Yeni Bir Zam Geliyor! Yumurta Fiyatları Kaç Lira Oldu?

7 Nisan 2022 Perşembe 23:19

 Yumurta ile ilgili güncel gelişmeler masaya yatırıldı. Yumurta Üreticileri Ürünleri Sanayicileri Derneği Metin Akman, yaptığı açıklama ile yumurtanın tekrardan zamlanabileceğini belirtti. Yalnızca sofralarda değil sanayide de kullanılan yumurta, yakın zamanda çok daha yüksek fiyatlara satılabilir. Peki bu konuda ne yapılmalı?

 Yumurta İçin Acil Eylem Planı!

Yumurta için acil eylem planının hazırlanması gerektiğini belirten YÜSAD Başkanı Akman, aksi halde vatandaşın yumurtaya çok daha yüksek ücretler ödeyebileceğinin altını çizdi. Dolayısıyla yaşanabilecek bu olası gelişme için hükümetten yeni adım gelecek mi merak ediliyor. Üreticinin desteklenmesi ve çeşitli hibelerin verilmesi gibi çeşitli detaylar bu acil eylem planının içerisinde yer alabilir.

Fiyatlar Sabitlenecek mi?

Öte yandan hükümetin yıl sonuna kadar gıda ürünlerinin fiyatlarını sabitleyebileceği belirtilmekteydi. Dolayısıyla bu gelişme ile birlikte pek çok kişi hükümetin atacağı adımı merak etmeye başladı. Söz konusu gelişme yumurta fiyatlarını da olumlu yönde etkileyebilir. Ancak henüz kesin bir açıklama yapılmadığı için büyük bekleyiş sürüyor.