Yazın Ortasında Doğalgaza Bir Zam Daha Geldi! Doğalgaza Ne Kadar Zam Geldi?

BOTAŞ, doğalgaz zammı ile gündeme geldi. Mesken, elektrik santrali ve sanayi abonelerindeki zam oranı merak ediliyor. Güncel gelişmelerle birlikte zam detayına değineceğiz. Doğalgaz fiyatlarının artması büyük ses getirdi.

Yazın Ortasında Doğalgaza Bir Zam Daha Geldi! Doğalgaza Ne Kadar Zam Geldi?

1 Ağustos 2022 Pazartesi 17:01

BOTAŞ, doğalgaz zammı ile dikkatleri üzerine çekti. Yapılan açıklama ile birlikte çeşitli detaylara değinildi. Peki ya konutlarda doğalgaz fiyatı artacak mı? Yüzde kaçlık zam geldiği merak ediliyor. Faturalara yansıyıp yansımayacağı merak edilen zamlara ilişkin çeşitli detaylar haberimizde yerini aldı.

Mesken ve Sanayi Abonelerinde Fiyat Aynı!

BOTAŞ, mesken ve sanayi aboneleri için fiyat değişikliğine gitmedi. Dolayısıyla vatandaş açısından şaşırtıcı bir gelişme yaşanmadı. Fiyatların artmaması sevindirdi diyebiliriz. Çünkü kış aylarında yüksek faturalara neden olabilecek zamlardan vatandaş bir süre daha uzak duracak. Peki ya hangi aboneliklerde zam artışı oldu?

Elektrik Santrallerine %10 Zam!

Elektrik santrallerinde kullanılan doğalgaz fiyatının %10 artırılması dikkat çekti. Bu gelişme ile birlikte elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın fiyatı m3 başına 12.5 liradan 13.75 lira olduğu kaydedildi. Mesken ve sanayi için değişiklik olmazken elektrik santrallerinde zam yapılması bir süre daha konuşulacağa benziyor. Bakalım güncel gelişmelerle ilgili başka ne gibi detaylar paylaşılacak?