Yaş Sınırına Takılan Emeklilere Erken Emekli Olma Fırsatı Geldi! Peki Nasıl Erken Emekli Olabiliriz?

Emeklilik için yaşını bekleyenler için kısmi emeklilik müjdesi verildi. %5 - %15 arasında kesinti ile kısmi maaş alabilirsiniz. Yaşınız dolduğunda ise normal aylık alma imkanınız olacak. EYT'li vatandaşlara sunulan emeklilik fırsatına ilişkin merak edilenler ve yeni formüller haberimizde yer alıyor. Sistem Meclis'ten ne zaman geçecek?

Yaş Sınırına Takılan Emeklilere Erken Emekli Olma Fırsatı Geldi! Peki Nasıl Erken Emekli Olabiliriz?

5 Mart 2022 Cumartesi 20:00

Erken emekli olmak isteyenler ancak yaşa takılanlar için kesintili emeklilik maaşı modeli geliyor. %5 - %15 arasında yapılacak kesinti ile yıllar öncesinden emekli olabileceksiniz? Modelin Meclis'ten ne zaman geçeceği merakla bekleniyor. Pek çok kişinin beklemiş olduğu emeklilik fırsatına ilişkin merak edilenler yanıt bulacak. Son zamanlarda EYT'lilerin hükümetten bir hamle yapmasını beklediğini biliyoruz. Haliyle yıllardır bu düğümün çözülmesi bekleniyor. Eğer emeklilik için yıllarca beklemeniz gerekiyorsa bu modeli sizler de değerlendirebileceksiniz.

3600 Günden Kısmi Emeklilik!

EYT'liler, 3600 prim günü ile kısmi emekli olabilir. Dolayısıyla emeklilik yaşına geldiklerinde ise tam aylığa dönüşebilecek. Bu şekilde emeklilik bekleyen milyonlar daha erkenden maaş almaya başlayacak. Uzun zamandır en doğru formül tartışılıyordu.

Yaz Aylarında Hayata Geçebilir!

Erken emekliliğe ilişkin çeşitli formüllerin yakında hayata geçirilmesi planlanıyor. Sistemin yaz aylarına doğru tamamen oturması ve Meclis'ten geçmesi muhtemel gözükmekte. Şimdilik detaylar konuşulsa da henüz resmi bir karara bağlanmadığını belirtelim. Bunun için biraz zamana ihtiyaç var.