Yapılan Gıda KDV İndirimi Enflasyon ve TÜFE'ye Etkisi Olacak mı? Resmi Açıklama Az Önce Geldi!

Gıda fiyatlarındaki KDV oranı %1'e çekilmişti. Yapılan bu değişiklikten sonra ürünlerdeki fiyat düşüşü gözler önüne serildi. Ancak Şubat ayından sonraki aylarda enflasyon yüzde kaç olacak? Alım gücü tekrardan düşecek mi? TÜFE oranının yanı sıra güncel enflasyon ve fiyat gelişmeleri...

Yapılan Gıda KDV İndirimi Enflasyon ve TÜFE'ye Etkisi Olacak mı? Resmi Açıklama Az Önce Geldi!

14 Şubat 2022 Pazartesi 14:47

Gıda fiyatlarına yapılan KDV indirimi dikkat çekti %8'den %1'e düşen KDV sonrasında fiyatların nasıl etkileneceği merak ediliyor. Pek çok üründe indirim yapılacak. Ancak bu indirimlerin etkisi ne kadar sürecek? Şubat ayında yüzde kaç enflasyon bekleniyor. KDV indirimi enflasyonun düşmesine yarayacak mı sorusu yanıt bulacak. Uzmanların ifadesine göre enflasyon ve TÜFE oranlarına ilişkin güncel açıklamalar haberimizde yer alıyor.

Enflasyon Düşecek!

Şubat ayı enflasyonu normalden daha düşük gelecek. Bunun altında ise elbette KDV indirimi yatıyor. Ancak Şubat ve Mart ayından sonraki süreçte enflasyonun daha fazla etkilenmeyeceği ve dolayısıyla yüksek enflasyon riskiyle karşı karşıya kalabileceğimiz ifade ediliyor. KDV indiriminin yapılması geçici bir çözüm olarak karşımıza çıktı. Hali hazırda gıda fiyatlarının artmasına neden olan etkenler hala geçerliliğini korumakta. Bu yüzden enflasyonun artması muhtemel gözüküyor.

Alım Gücü Düşecek mi?

TÜFE oranlarının yanı sıra alım gücünün de düşebileceği söyleniyor. Önümüzdeki iki aylık süreçten sonra enflasyon adına yaşanacak gelişmeler dikkat çekecek. Şimdilik KDV yüzdesinin 1'e düşmesinden ötürü fiyatlarda geçici olarak indirim mevcut.