Volkswagen Golf 190 Bin TL'ye Düştü! Sıfır Volkswagen Golf Yeni Güncel Fiyatı Yayınlandı

2021 model Volkswagen Golf araçlarını görenler gözlerine inanmak istemiyor. Fiyatlar o kadar arttı ki sıfır otomobil almak iyice lüks haline geldi. Peki bu aracın vergileri olmasaydı ne kadara satın alabilirdik? KDV, ÖTV, MTV ve daha pek çok vergi çeşidinin olmadığı düşünülür ise işte güncel Volkswagen Golf fiyatları...

Volkswagen Golf 190 Bin TL'ye Düştü! Sıfır Volkswagen Golf Yeni Güncel Fiyatı Yayınlandı

2 Ocak 2022 Pazar 21:07

Volkswagen Golf de dahil olmak üzere pek çok otomobile ciddi oranda zam geldi. Araç fiyatları bir anda değişti ve 2022 yılı daha ilk günlerinden zamlı başladı. Hal böyle olunca Volkswagen araçlarına bir kez daha göz attık. Bu sefer vergisiz ve ÖTV'siz haline de baktık. Araçların vergisiz satılmaları durumunda kaç TL olacağı ortaya çıktı. Ayrıca 300 bin TL'ye doğru düzgün sıfır otomobil bulunamaması bile şaşırtıyor. Bu gelişmeyle beraber araç sahibi olmak isteyenler ikinci el piyasasına yöneliyor. Bu sefer de ikinci el otomobillerin hızlı şekilde yükseldiğine şahitlik ediyoruz.

Volkswagen Golf Fiyatları

1.0 motora sahip Impression paket, 403,800 TL'den satılmakta. Ancak aracın vergisiz fiyatı 189,484 TL ve ÖTV payı ise 151,587 TL. %80'lik ÖTV diliminde yer aldığından ötürü böyle bir fiyat farkı meydana geliyor.  61 bin TL'lik KDV'ye 630 TL MTV eşlik etmekte. Tüm bu vergi çeşitleri ortadan kaldırılır ise ortalama 189 bin TL vererek araca sahip olabilirsiniz.

Otomobil Vergilerinde Düşüş Olacak mı?

Otomobil vergileri özellikle de pandemiyle beraber daha fazla göze çarpmaya başladı. Çünkü dünya çapında çip krizi yaşandığı için otomobil fiyatları ister istemez arttı. Bu artışın yanı sıra zaten ülkemizde alınan vergiler fazlaydı. Bu nedenle araç fiyatları beklentilerin üzerinde yükseliş sağladı.