Uzman İsim Duyurdu! SGK'dan İki Maaş Birden Alabilirsiniz..

Pek çok kişinin sormakta olduğu çifte maaş için şartlar açıklandı. Hem emekli maaşı hem de ikinci bir maaş almak için ne yapmak gerekiyor? Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve çok daha fazlası yazımızda yerini alacak. Çifte maaştaki son durumu sizlerle paylaşacağız.

Uzman İsim Duyurdu! SGK'dan İki Maaş Birden Alabilirsiniz..

16 Temmuz 2022 Cumartesi 14:41

Çift maaşın nasıl alınacağı çok sorulmakta. SGK'nın tanıdığı bu fırsatı değerlendirmek isteyenlere özel nasıl birden fazla maaş alınacağına değineceğiz. Son zamanlarda artan geçim sıkıntılarının bu soruları da artırdığı belirtildi. Haliyle pek çok kişinin araştırmakta olduğu konuyu açıklığa kavuşturacağız. Peki ya çifte maaş için hangi şartlar gerekiyor?

Emekli Olmak Şart!

Çifte maaş alacaksanız emeklilik şartlarını da yerine getirmeniz gerekiyor. Emekli olan vatandaşlar, çifte maaş için önemli bir fırsat elde edebilir. Dolayısıyla bu şartın karşılanması öncelikli olmalıdır. Sonrasında ise ikinci maaşın nasıl elde edildiğine göz atacağız.

SGK Emeklilerine İkİ Maaş!

SGK emeklileri, nereden emekli olduklarına bakılmaksızın eşinin vefat etmesi halinde hem emekli maaşı hem de dul maaşı almaktadır. Bu sayede çifte maaş alınabilmektedir. Yani kilit noktanın kişinin emekli olması diyebiliriz. Eğer eş vefat durumu olur ise de iki maaş birden alınıyor. Dul maaşının ikinci maaş yerine geçtiğini belirtelim. Çeşitli durumlarda üç maaş birden alma ihtimali de bulunmakta.