Türkiye Kira Fiyatları Artışında Avrupa'da İlk 3'te!

Türkiye'deki kira fiyatları dikkatleri üzerine çekti. Pek çok kişi, uygun fiyatlı ev bulamamaktan şikayetçi. Dolayısıyla ev satın almak isteyenler de aynı kaderi paylaşıyor. Avrupa'da kira ve konut fiyatları en çok artan ülkeler paylaşıldı. Listede Türkiye'nin zirveyi oynadığı görüldü.

Türkiye Kira Fiyatları Artışında Avrupa'da İlk 3'te!

17 Temmuz 2022 Pazar 19:29

Kira fiyatları, ülkemizde büyük bir sorun haline geldi. Satılık ev fiyatlarının yanı sıra kiradaki artış da dikkat çekti. Vatandaş, artık kazancına göre bir eve çıkmakta zorlanıyor. Haliyle bu durum gözler önüne serilecek. Pek çok kişinin yakından takip ettiği gelişmeler ve dahası şaşırttı. Peki ya Türkiye'deki kira fiyatları hakkında neler biliyoruz? Merak edilenler ve çok daha fazlasını sizlerle paylaşacağız. Satılık ev fiyatlarıyla beraber çeşitli detaylara yer verildi. Avrupa'dan aktarılan veriler büyük dikkat çekiyor.

Kira Fiyatları Rekor Düzeyde Arttı!

AB İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından hazırlanan raporda, Türkiye'nin Mayıs ayında %20'lik yıllık kira artışı ile dikkat çekti. Avrupa'da Slovenya ve Estonya'dan sonra üçüncü sırada yerini aldı. Avusturya ise yüzde eksi 0,9 ile kira fiyatlarının düştüğü ülkeler arasında tek başına ye aldı.

Konut Fiyatlarında Avrupa Birincisi!

Türkiye, konut fiyatı artan ülkeler arasında Avrupa birinciliğini elde etti. Geçen yıl Mayıs ayına göre fiyatların %110 arttığı açıklandı. Bu gelişme ise şok üstüne şok yarattı. 2023 yılında konut ve kira fiyatlarına bir çözüm getirilecek mi merak ediliyor.