Türk Tarımına Destek Müjdesi Geldi! Tarım Emekçileri Gözünü Bu Projeye Dikti!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Türkiye’nin tarımsal gıda tedarik zinciri için maliyet ve fiyat takibi projesi başlattığını açıkladı. Bu gelişmeyle ülkemizdeki tarım faaliyetlerinin yükselmesi ön plana çıktı. Milyonlarca çifti, BM’den gelen projeyle ilgilenmeye başladı.

Türk Tarımına Destek Müjdesi Geldi! Tarım Emekçileri Gözünü Bu Projeye Dikti!

1 Şubat 2022 Salı 17:18

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütünden yapılan açıklamaya göre enflasyon değeri dünya genelinde gıda fiyatlarını yukarı noktalara doğru itiyor. Tarımsal tehditler arasında ise çatışmalar, iklim krizi ve ekonomik bunalımlar yer alıyor. Bu sorunlara anında yanıt verebilmek için Tarımsal Gıda Tedarik Zincirinde Geliştirilmiş Maliyet ve Fiyat İzleme başlıklı bir teknik proje başlatıldı. Birleşmiş Milletler destekli projede çiftçilerin dertleri dinlenip eksikleri de giderilmeye çalışılacak.

Projenin Başlangıç Toplantıları Sürüyor!

Oluşturulan projeye katkı veren kurumlar, başlangıç toplantılarını da sürdürmeye devam ediyor. Projenin başlangıç toplantısı ise 10 Ocak 2022 tarihinde FAO ve Bakanlık uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilmişti. Projenin sınırlarının belirlendiği toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yanı sıra yerel üreticilere katkı verilmesi ve gelişmiş izleme sistemleriyle fiyat dalgalanmalarını anında görerek önem alınması hedefleniyor.

Gıda Sisteminde Maliyetlerin ve Fiyatların İzlenmesi Çok Önemli!

Son yapılan başlangıç toplantısının ardından basına açıklama yapan örgüt, küresel ölçekte enflasyonun ve bulunla ilişkili etkiler bağlamında gıda sisteminin tüm aşamalarda maliyet ve fiyat yönünden sürekli izlenmesinin çok önemli olduğu açıklandı. Ayrıca örgütün Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında ‘’sıfır açlık’’a ulaşılmasının da yer aldığı bildirildi.