TOKİ Sudan Ucuz Konut Veriyor! Geliri Düşük Olanlara Sıfır Konut Fırsatı!

TOKİ, sunduğu fırsatlara bir yenisini daha ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında düşük fiyatlı TOKİ konutlarından satın alabileceksiniz. Üstelik TOKİ'den ev almak veya başvuru yapmak için şartlar nelerdir? Çeşitli detaylara da değinildi ve sudan ucuz ev satın alma dönemi başladı.

TOKİ Sudan Ucuz Konut Veriyor! Geliri Düşük Olanlara Sıfır Konut Fırsatı!

9 Haziran 2022 Perşembe 12:44

TOKİ, son zamanlarda artan konut fiyatlarıyla birlikte önemli bir kampanyaya imzasını attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuyla birlikte TOKİ'nin çeşitli fırsatları da ortaya çıktı. Peki ya bu konu hakkında neler biliyoruz? Gündemde bomba etkisi yaratacak gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yerini aldı. TOKİ'den ev almak için gerekli şartlar nelerdir?

TOKİ Ev Alma Şartları!

TOKİ, öncelikli olarak gelir durumunu kontrol ediyor. Öyle ki aylık gelirinizin 10 bin TL altında olması ev sahibi olabilmeniz için etkili bir faktör. İstanbul'da ise bu limitin 11.500 TL olduğunu belirtelim. Dolayısıyla diğer temel şartları da karşılamanız durumunda TOKİ'den ev satın almanız yüksek oranda başarı ile sonuçlanabilir.

Kaç Konut Yapılacak?

TOKİ'nin kaç konut yapacağı çok sık soruluyor. Öyle ki pek çok kişi bu sorunun yanıtını aramakta. 150 bin konut yapılacağı belirtildi. Ancak projenin olacağı şehirde en az bir yıldır oturmanız gerekmekte. Bu şartı karşılamanız durumunda buradan ev satın alabilirsiniz.