Temel İhtiyaç Ürünlerine Büyük İndirim Geldi! Etiket Fiyatlarını Kontrol Ediniz...

Temel ihtiyaç ürünlerine KDV indirimi geldi. Söz konusu indirimle birlikte ürünler artık daha uyguna satılacak. Peki temel ihtiyaç olarak sayılan ürünler arasında neler var? Pek çok kişi bu sorunun yanıtını arıyor. Üstelik fırsatçılara bu konuda hiçbir şekilde göz açtırılmamakta. Peki yüzde kaç KDV indirimi yapıldı?

Temel İhtiyaç Ürünlerine Büyük İndirim Geldi! Etiket Fiyatlarını Kontrol Ediniz...

2 Nisan 2022 Cumartesi 22:38

Temel ihtiyaç ürünlerine gelen KDV indirimi dikkat çekti. %18'den %8'e düşmesiyle birlikte fiyat etiketlerinde değişiklik oldu. Pek çok ürünün artık daha uyguna satıldığını görüyoruz. Dolayısıyla fiyat etiketlerindeki düşüş gözler önüne serildi. Son zamanlarda artan ürün fiyatlarının düşmesi için hükümetten böyle bir karar gelmişti. Hangi ürünlerin fiyatı azaldı?

Ürünlerin Fiyatları Düştü!

Deterjan, sabun, şampuan, tuvalet kağıdı, peçete, kağıt mendil, dezenfektan ve ıslak mendil, bebek ve yetişken bezi, hijyenik ped, diş fırçası ve diş macunundaki fiyat düşüşü gözden kaçmadı. Artık daha uyguna satılıyorlar. Vatandaşlar, indirimi fırsat bilip marketlere akın etti.

Fırsatçılara Dur Deniyor!

Öte yandan devlet, fırsatçılara dur demek için özel bir ekip oluşturdu. Fiyat etiketlerinde indirim yapmayanları kontrol ediyorlar ve ona göre işlem uyguluyorlar. Cezai işlemler sonucunda para cezasının verildiği bilinmekte. Marketlere yapılan denetimler hız kesmiyor. Söz konusu bazı fırsatçılar ise indirimden hemen önce zam yaparak ürünü daha pahalıya satmaya çalışmakta. Bunun da tespiti kolaylıkla yapılıyor.