Tarım Kredi Marketleri mi Daha Ucuz? Yoksa Bim Marketler Zinciri mi Daha Ucuz?

Geçtiğimiz aylarda Merkez Bankası tarafından faiz indirimine gidilmesi ile yurtiçi piyasalarında dolar kuru bir hayli hareketlenmeye başlamıştı. 20 Aralık gecesi 18,40 lira ile rekor kıran dolar kurunun bu yükselişi, market fiyatlarına da kısa süre içerisinde yansıdı.

Tarım Kredi Marketleri mi Daha Ucuz? Yoksa Bim Marketler Zinciri mi Daha Ucuz?

8 Ocak 2022 Cumartesi 16:38

Dolar kurunun yükselişe geçmesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, market alışverişi sırasında fiyatların oldukça uygun olduğunu söylemişti. Söz konusu anlarda Erdoğan, alışverişini Tarım Kredi Kooperatifleri marketinde gerçekleştiriyordu. Tarım Kredi Kooperatiflerindeki fiyatların ucuz olması, marketlerin BİM mağazaları ile kıyaslanmasına neden oluyor. Peki, hangi market zinciri daha ucuz?

Hangi Markette Fiyatlar Daha Uygun?

Tarım Kredi marketleri ve Bim zincir mağazaları arasındaki rekabet, aylardır devam etmektedir. Vatandaşlar, hangi marketin daha uygun olduğunu sürekli araştırmaktadır. Aynı ürünlerden oluşan market sepetlerine bakıldığı zaman fiyat aralıkları genel olarak birbirlerine çok yakın olsa da Tarım Kredi marketlerindeki fiyatlandırmanın biraz daha fazla olduğu gözlerden kaçmıyor.

Bim Marketler Zinciri, Tarım Kredi Marketleri Mi?

Kıyaslamanın yapıldığı dönemde ürün fiyatlarına bakıldığında 1 kg zeytin Tarım Kredi marketlerinde 29,90 lira olarak satılıyorken Bim de aynı ürün 21,95 liraya alınabilmektedir. Diğer temel gıda ürünlerinin de Bim marketlerinde daha ucuz olduğu gözden kaçmamaktadır. Bu nedenle kıyaslama yapılan marketler arasında Bim marketler zincirinin diğer markalara göre daha ucuz olduğu anlaşılmıştır.