SSK ve Bağkur Emeklilerine Ne Zaman Zam Alacak ve Ne Kadar Zam Alacak?

Emeklilerin uzun zamandır beklediği zamma ilişkin çeşitli gelişmeler yaşanıyor. Emekli maaşı zammı konusu görüşüldü mü? SSK ve Bağkur emeklileri ne kadar ödeme alacak? Maaş zammına dair merak edilenler yanıt bulacak. Temmuz ayında SGK'lı emekliler ne kadar zam alacak?

SSK ve Bağkur Emeklilerine Ne Zaman Zam Alacak ve Ne Kadar Zam Alacak?

3 Nisan 2022 Pazar 21:30

SSK ve Bağkur emeklilerinin merak ettiği zam gelişmesine ilişkin yeni bilgiler verildi. Pek çok kişi neler olacağını yakından takip ediyordu. Söz konusu 2022 yılı zammına dair bazı ifadeler paylaşıldı. Eğer sizler de emekliyseniz ve maaş zammını merak ediyorsanız işte detaylarıyla birlikte bazı gelişmeler...

SSK ve Bağkur Emeklisi 2022 Zammı

Emekliler 2022 yılı Temmuz ayında yeni bir zam alabilir. Yüksek ihtimalle de zam yapılacak. Pek çok kişinin merak ettiği bu gelişmelere göre 6 aylık enflasyon verileri ortaya çıkınca zam hakkında az çok bilgi edinebileceğiz. Şu an için Mart ayı enflasyon verileri bekleniyor. Yani elimizde 3 aylık enflasyon verisi olacak. Ancak Haziran'a kadar ki süreçte 6 aylık enflasyon verilerine göre hareket edebiliriz.

Temmuz Zammı Açıklanacak mı?

Temmuz ayında hem emekliler hem de asgari ücretli vatandaşlar zam bekliyor. Dolayısıyla yaşanan gelişmelerle birlikte yeni zam yapılacak mı göreceğiz. SSK ve Bağkurlular için yakın zamanda bir açıklama yapılması muhtemel. Bakanlıktan gelecek açıklama ile birlikte zam konusu da kesin olarak görüşülecek. Böylelikle zammın gelip gelmeyeceğini de öğreneceğiz.