Sosyal Yardımlar 103 Liradan 4.270 Liraya Kadar Çıktı! Sosyal Yardımları Kimler Alabilir?

18 yaşını dolduranlar PTT aracılığıyla destek parasını alma hakkına sahip oluyor. 2022 yılı ile birlikte vatandaşa ödenen destek parasında da bir hayli artış yaşandı. Asgarî ücret ve emekli maaşlarının ardından destek parçalarında da artış yaşandı. İşte haberin tüm detayları...

Sosyal Yardımlar 103 Liradan 4.270 Liraya Kadar Çıktı! Sosyal Yardımları Kimler Alabilir?

28 Şubat 2022 Pazartesi 21:10

Evde bakım, engelli maaşı gibi yapılan ödemeler devam ediyor. Bu yardımlar dışında iş göremezlik, çeyiz parası, sosyal yardım gibi yarışmalar da yapılıyor. Elektrik parasını ödemekte zorlanan vatandaşların başvuruda bulunması durumunda 69 ila 137 TL tutarında yardım yapılıyor. Destek paraları PTT aracılığıyla alınıyor.

Sosyal Yarışmaların Tutarı Arttı

Evde yaşamını sürdüren vatandaşlara da maddi olarak sosyal yardım yapılıyor. Ayrıca kreş yardımı, yol yardımı, eğitim ve süt desteği ödemeleri de yapılan sosyal yardımlar arasında yer alıyor. 2022 yılının gelmesi ile birlikte işsizlik maaşı da 2 bin 137 orta kademe 2 bin 541 ve en yüksek işsizlik maaşı 4 bin 272'ye kadar yükseldi.

Yol ve güvenlik önlemleri de PTT üzerinden yapılıyor. Bunun dışında evde bakıma muhtaç yaşlı engellilere de  2 bin 292 lira maddi yardım sağlanıyor. Süt parası yani emzirme parası da devlet tarafından sağlanıyor. Devlette unutulan paralar ise e-devlet üzerinden SGK sorgulama butonundan sorgulanıyor. Ayrıca çeyiz desteği ödemesi de yine devlet tarafından sağlanıyor. Çeyiz hesabı olan kişilere 12 bin 37 liraya varan devlet katkısı sağlanıyor.