Sonunda Sağlıkçıların Beklediği Zam Haberi Geldi! Sağlıkçılara 5 Bin Liraya Kadar Zam Geliyor!

Sağlıkçılara verilecek zamla birlikte yeni gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile 5000 TL'ye kadar zam yapılacak. Peki hangi sağlık meslekleri bundan faydalanabilecek? Maaş zammının ne zaman geçerli olacağı da kesinleşti. İşte güncel fiyat artışına dair son gelişmeler...

Sonunda Sağlıkçıların Beklediği Zam Haberi Geldi! Sağlıkçılara 5 Bin Liraya Kadar Zam Geliyor!

13 Mart 2022 Pazar 19:03

Yapılacak yeni düzenleme ile sağlık çalışanlarına en fazla 5 bin TL kadar zam yapılacak 2500 - 5000 TL arasındaki zamlara dair çeşitli gelişmeler meydana gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile hangi meslekler için zam yapılacağı belirlendi. Zam tarihine ilişkin de oldukça özel bir gün tercih edildi.

Tıp Bayramı'nda Zam!

14 Mart Tıp Bayramı'ndan itibaren sağlık çalışanlarına zam müjdesi verilecek. Doktor, hemşire, sağlık memuru, ebe ve şoförleri ilgilendiren bu gelişme sonrasında zam kararına sayılı günler kaldı. Ayrıca merak edilen bir diğer konu da emekli maaşlarına yönelikti. Emekli maaşlarının da artması bekleniyor. Böylelikle sağlıkçılar çifte bayram yaşayacak.

Pandemide Büyük Çaba Sarf Ettiler

Sağlıkçılar 2020'deki pandemiden bu yana neredeyse 2 yıldır büyük çaba sarf ediyor. Sağlıklarından ve sosyal yaşantılarından büyük ödün verdiler. Hal böyle olunca maaşlarına zam yapılması da normal karşılanıyor. Aynı zamanda enflasyon gibi durumlardan ötürü de maaş zammı yapılması gerekiyordu. Alım gücü düşen sağlıkçılar bu zamdan olumlu etkilenecek.