Sonunda Buğdaya Büyük Zam Geldi! Ekmek ve Marka Fiyatları Ne Olacak?

Ekmek ve makarnayla birlikte genel olarak buğdaya zam yapılması bekleniyor. Tüm dünyada önemli bir artışın olabileceği belirtildi. Ülkemizde ise ekmeğin kaç TL'den satılacağı şimdiden merak konusu oldu. Şimdi ise yapılan çeşitli açıklamalar da gösteriyor ki Rusya ve Ukrayna savaşı buğday fiyatlarını uçurabilir.

Sonunda Buğdaya Büyük Zam Geldi! Ekmek ve Marka Fiyatları Ne Olacak?

8 Mart 2022 Salı 19:13

Ekmek ve makarna başta olmak üzere buğday fiyatlarına ciddi oranda zam yapılması bekleniyor. FAO Gıda Fiyat Endeksi'nin tarihi rekor kırdığı görüldü. 140,7 puanla birlikte yakın zamanda ciddi oranlarda zam yapılacağının tescillendiği söylenebilir. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş krizi hali hazırda devam ediyor. Buğday ihracatçısı olan Ukrayna, bu gelişme sonrasında ürünleri yurt dışındaki ülkelere götüremiyor. Buğdayın dünyaya verilememesi nedeniyle fiyatların git gide artmaya başlayacağı ifade edildi. Ayçiçek yağı fiyatının aniden artması gibi bu sefer de sıra ekmek ve makarna fiyatlarına gelecek.

Buğdayda Büyük Zam Kapıda!

Buğday, 2008 yılında 13,17 dolarlık fiyatı ile rekor kırmıştı. Bazı uzmanlar ise yakında buğdayın bu rekorun da üzerine çıkabileceğini ifade etmekte. Dolayısıyla yakın zamanda yapılacak açıklamalar büyük öneme sahip olacak. Pek çok kişi güncel gelişmelere ilişkin neler yaşanacağını merak ediyor.

Ekmek Fiyatı Kaç TL Olacak?

Öte yandan ülkemizde ekmek fiyatının kaç TL olacağı merak konusu haline geldi. Pek çok yerde değişken fiyatlarla satılan ekmeğe tarihi zam gelirse fiyatlar aniden artacaktır.