Sonunda Beklenen Oldu! SSK ve Bağkur'dan Emekli Olanların Maaşları Yıl Başında Tavan Yapacak!

Bu ara zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. Müjdeli haber ise temmuz ayında gelmişti. Emeklilere bir müjdeli haber daha geldi. Yıl başında SSK ve Bağkur emeklisine yüksek oran da bir zam daha geliyor. Gelecek olan zam ne kadar?

Sonunda Beklenen Oldu! SSK ve Bağkur'dan Emekli Olanların Maaşları Yıl Başında Tavan Yapacak!

9 Ekim 2021 Cumartesi 11:29

Memur ve memur emeklisinin maaşları, geçmiş olduğumuz günlerde tamamlanan toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda netleşmiş ti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin görüşmeler sonucunda bir açıklama yaparak memur ve memur emeklisinin 4 yıllık zam oranını duyurmuştu. Zam oranlarında uzlaşma sağlanırken memur ve memur emeklisi rekor bir zam almıştı. Ve memur emeklisine %5+7 zam yapılırken 2023 yılında ise %8 + 6 zam yapıldı. Ayrıca memur ve memur emeklisi yılbaşında çıkacak enflasyon rakamları doğrultusunda enflasyon farkı da alacak.

Memur ve Memur Emeklisine Müjde Var!

Diğer yandan toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve memur emeklisi için başka bir müjde daha gelmişti. 3600 ek gösterge konusu masaya yatırılırken ilk defa ek gösterge yazılı mutabakat olarak sözleşme metnine girdi. Yani mecliste yapılacak görüşmeler sonrasında memur ve memur emeklisi için büyük bir müjde daha gelebilir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu yönde olumlu açıklamalar yapmıştı.

Emekli Maaşının Asgari Ücret Seviyesine Çıkmasını İstedi!

2022 yılında yapılacak olan zam beklenirken bir yandan da Türkiye Emekliler Derneği tarafından farklı talepler gündeme getirildi. Türkiye Emekliler Derneği SGK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşların maaşlarının asgari ücret seviyesinin altında kalmasının haksızlık olduğunu belirtirken bir an önce bu sorunun giderilmesi gerektiğini söylüyor. Bu yönde hükümete çağrı yapan Türkiye Emekliler Derneği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da bir mektup yazarak en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi gerektiğini bildirdi. Şimdi son karar TBMM'de yapılacak görüşmelere kaldı.

2022 Yılı Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

2022 emekli maaşı ne kadar olacak, 2022 yılı emekli zam oranı ne kadar olacak sorularının yanıtı milyonlarca emekli tarafından merakla araştırılıyor. Şu an için emekli zam oranı net olarak ortaya çıkmadı çünkü yılın ikinci yarısındaki enflasyon rakamları yıl sonunda belli olacak. Ancak masada bulunan veriler emeklilerin zam oranı hakkında fikir vermeye yetiyor. Enflasyon rakamları bu doğrultuda devam ederse emekliler Ocak ayında ciddi bir zam alacak. Bu durumda da en düşük emekli maaşının 3000 TL ve üstüne çıkması bekleniyor. Ayrıca emekli zam oranı ile birlikte ek ödemelerde artacak yani emekliler ocak ayından itibaren daha rahat bir ekonomik hayat sürme imkanı bulacak.