Son Dakika Gelişmesi Konut Fiyatları Düşecek! Bakanlıkten Resmi Açıklama Geldi

Konut fiyatlarına düşüş yaşanacak mı? Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, konut sektörünün temsilcileri ile buluştu. Yapılan toplantı sonrası GYODER Başkanı'ndan açıklama geldi. Konut fiyatları düşecek mi yoksa fiyatlar daha da artacak mı merak ediliyor. Ev satın almak isteyenler bu sorunun yanıtını aradı.

Son Dakika Gelişmesi Konut Fiyatları Düşecek! Bakanlıkten Resmi Açıklama Geldi

17 Mayıs 2022 Salı 21:00

Hazin ve Maliye Bakanı Nebati, konut sektörünün temsilcileri ile görüştü. Yapılan açıklama ile birlikte en çok merak edilen soru konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği idi. Kredi paketi açıklamasından sonra konut fiyatlarında ani bir yükseliş yaşanmıştı. Bu nedenle gündemde konut fiyatlarının artışına yönelik çeşitli ifadeler yer alıyordu. Bu konuda devletin neler yapabileceği soruldu. Konuya ilişkin yapılan açıklama ise dikkat çekiciydi.

Mehmet Kalyoncu'dan Açıklama!

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu'dan gelen açıklama doğrultusunda konut fiyatlarındaki gelişmeye değinildi. Hızlı şekilde yükselen fiyatlarla birlikte sektör daha da pahalı hale geldi. Bu durum ev ve arsa satışlarını daha da zorlaştırıyor. Haliyle kredi paketiyle birlikte yaşanan bu gelişmeden sonra Kalyoncu'nun ifadeleri de oldukça önemliydi.

Devlet Regüle Edebilir

GYODER Başkanı Kalyoncu'nun yaptığı açıklamada önemli bir detaya değinildi. Kalyoncu, "En büyük girdi arsadır. Erişilebilir konut için erişilebilir arsa olması gerekiyor. Bu konuda devletin regüle etme refleksinin olduğunu gördük. Zaten son açıklanan pakette de biliyorsunuz firmaların fiyatlarını belli bir müddet sabit tutması regülasyonu konuşuldu. Bunun benzeri bir mekanizma olursa, erişilebilir arsa üretilerek erişilebilir konut üretiminin de önünün açılacağını düşünüyoruz." dedi.