Şimdide Konut, Taşıt ve İhtiyaç Kredileri İçin Faiz Oranları Yükseldi!

Cumhurbaşkanı her konuşmasında faize karşı olduğunu belirtirmesine rağmen bankalardan sürekli yüksek faiz açıklaması gelmektedir. Faizi düşürmek için çalışma başlatan hükümet, atılan adımlardan sonra Merkez Bankası Eylül ayı politikasında faiz indirimine gitmiştir. 2021 yılının sonunda kademeli olarak 500 baz faiz indirimi gerçekleştirilmiştir.

Şimdide Konut, Taşıt ve İhtiyaç Kredileri İçin Faiz Oranları Yükseldi!

11 Ocak 2022 Salı 17:06

Yapılan faiz indiriminin ardından gözler bankalara çevrilmiş fakat bankaların aldığı kararlar vatandaşlarda şok etkisi yaratmıştı. Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz indirimine rağmen sadece üç devlet bankası indirim kararı almıştı. Kamu bankaları ise sadece konut ve ticari kredi kapsamında indirim yapabileceklerini duyurmuştu.

Devlet Bankalarının Konut Kredi Faiz Oranları

Kamu bankaları, konut kredisi için faiz oranlarını aynı seviyede tutarken konut kredisi veren kamu bankalarından indirim haberleri geldi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, konut kredisi için yüzde 1.20 ve ikinci el konut kredisi için yüzde 1.29 oranında faiz sunduklarını açıklamışlardır. Özel bankalarda ise konut kredi faiz oranlarının aylık 2.00 seviyelerini de geçtiği bilinmektedir.

İhtiyaç Kredileri İçin Son Durum Nedir?

İhtiyaç kredi faizleri, yükselişini sürdürmeye devam etti. Bankalardaki en uygun ihtiyaç kredisi, 2.00 bandının üstüne çıkarken en uygun kredi faizini sunan kurum ise QNB Finansbank oldu. En düşük faiz oranını hesapladığımızda 36 ay vadeli 10 bin liralık ihtiyaç kredisinin toplam faiz tutarı 5 bin 184 liraya yükseldi.