Sigortalı Çalışan Kadınlara Devletten 10 bin TL'den Fazla Ödeme Fırsatı!

Sigortalı çalışan kadınlara sağlanan fırsatlar büyük ses getirdi. Pek çok kişi alacağı ödemeler için hangi şartları karşılaması gerektiğini soruyor. 10 bin TL'yi geçen destekle birlikte nakdi destek nasıl sağlanacak? İşte kadın çalışanları sevindirecek ödeme gelişmesi ve dahası haberimizde...

Sigortalı Çalışan Kadınlara Devletten 10 bin TL'den Fazla Ödeme Fırsatı!

1 Ağustos 2022 Pazartesi 12:20

Sigortalı çalışan kadınlar doğum parası adı altında önemli bir ödeme alıyor. Dolayısıyla hali hazırda bir işi olan ve çeşitli şartları karşılayan kadınlara bazı fırsatlar sunulacak. Toplamda alınacak ödemenin kaç TL'ye kadar çıkabileceği merak ediliyor. Güncel gelişmeler doğrultusunda sigortalı çalışanların alacağı doğum parası ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak.

Doğum Parası Şartları Nelerdir?

Doğum parası almak için önemli şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Aksi haldde ödeme almanız iyice zorlaşacaktır. Bunun önüne geçebilmek adına sizlerle güncel detayları paylaşalım.

  • Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması
  • İstirahatli olduğu süre içinde iş yerinde çalışmamış olması
  • İstirahatin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin yitirilmemiş olması
  • Doğum olayının canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olması

 

12 bin TL'den Fazla Ödeme Yapılacak!

Öte yandan doğum parası adı altında devletin kadın sigortalı çalışanlara sağladığı desteğin miktarı oldukça fazla. 12 bin TL'nin de üzerine çıktığı belirtiliyor. Sizler de doğum parası almak istiyorsanız bu şartları karşılamalısınız. Sigortalı çalışmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı.