Sigara ve Alkole Yeni Bir Zam Daha Geliyor! Türkiye Tekel Bayileri Başkanı Resmi Olarak Açıkladı!

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın yaptığı açıklama ile birlikte sigara ve alkol fiyatları tekrardan zamlanacak. Üstelik önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor. Tüm sigara grupları için zam yapılması kararlaştırılacak. Peki en ucuz sigara ne kadar olacak? Zam miktarına dair detaylar haberimizde.

Sigara ve Alkole Yeni Bir Zam Daha Geliyor! Türkiye Tekel Bayileri Başkanı Resmi Olarak Açıkladı!

29 Mart 2022 Salı 20:23

Sigaraya tekrardan zam geleceği belirtildi. Sigara zammına dair güncel gelişmelerden söz edeceğiz. Özellikle de son zamanlarda sigara ve alkolün iyice pahalı hale geldiği görülüyor. Şimdi ise Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'dan gelen açıklama doğrultusunda sigara fiyatlarına zam gelecek. Üstelik yalnızca sigara değil alkol de bu artıştan etkileneceğe benziyor. Peki gelecek zam miktarı ne kadar?

Sigaraya Ne Kadar Zam Gelecek?

Sigara fiyatlarına 4 ila 6 TL arasında bir zam uygulanması bekleniyor. Dolayısıyla en ucuz sigaranın ortalama 25 TL olabileceğini belirtelim. Bu gelişme sonrasında herkes şaşkınlıkla sigara zammındaki güncel gelişmeleri takip etmeye başladı. Uygulanan vergilerin yüksekliği ve fiyatın önemli bir kısmını oluşturması da gözden kaçmadı.

Resmi Açıklama Gelmedi

Henüz sigara ve alkole gelecek zamla ilgili kesin bir açıklama yapılmadı. Ancak güncel gelişmelere bakacak olursak Nisan ayından itibaren sigara ve alkol zamlanacak. Dolayısıyla son zamanlara damgasını vuracak olan tütün ve alkol zammı gözler önüne serilecek. Bakalım alkolde en ucuz bira kaç TL'den satışa sunulacak?