Sigara ve Alkol Fiyatlarına Rekor Bir Zam Daha Geliyor! Sigara ve Alkol Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Sigara ve alkol fiyatlarındaki güncel gelişmeler tekrardan konuşuluyor. Yeni zamların geleceği ve bazı ürünlerde vergi matrahının artırılacağı belirtildi. Dolayısıyla sigara ve alkol kaç TL zamlanacak? Yüksek alkollü içkiler şimdiden fiyat artışı ile karşılaşacağa benziyor. Haziran'dan itibaren bir paket sigara 40 TL olabilir.

Sigara ve Alkol Fiyatlarına Rekor Bir Zam Daha Geliyor! Sigara ve Alkol Fiyatları Ne Kadar Olacak?

16 Mayıs 2022 Pazartesi 19:12

Enflasyonun artmasıyla birlikte pek çok ürüne zam gelmekte. Ancak tütün ürünü ve alkole yüksek oranda bir zam bekleniyor. ÖTV matrahının artırılması nedeniyle dikkatleri üzerine çekmişti. Şimdi ise enflasyona bağlı olarak tekrardan zamlanması muhtemel gözükmekte. Haziran ayı itibarıyla yüksek alkollü içeceklerin yanı sıra tütünü ürünlerinin ciddi şekilde fiyatı artabilir. Sigara fiyatları için paketinin 40 TL'ye kadar çıkabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla bu haberle birlikte sigara satın almak oldukça lüks bir eylem haline gelecek.

Sigara Fiyatlarında Şok Artış!

Sigaranın en kısa sürede tekrardan zamlanması ve enflasyon ile vergilerin etkisiyle paketinin 40 TL'yi geçmesi beklenmekte. Uzun vadede ise fiyatının 50 TL'yi aşabileceği belirtiliyor. Tüm bu gelişmeler ışığında alkoldeki son durum da merak konusu haline geldi.

Yüksek Alkollü İçeceklerde Zam!

Şekerli olan bazı alkollü içecekler için çıkarılan genelgede kolay erişebilir olması ve şeker ile içiminin kolaylaşmasından ötürü vergi matrahının artırıldığı belirtilmişti. Dolayısıyla şekerli alkollü ürünlerin yanı sıra yüksek alkollü içeceklere de önemli bir zam geleceği belirtiliyor. Alınacak vergi diliminin artırılması da söz konusu olabilir.