Sıfır Araçlara 324 Bin Lira ÖTV İndirimi Yapıldı! 2022 Sıfır Araç Fiyat Listesi Yayınlandı!

Koronavirüs salgını, otomobil fiyatlarında büyük bir dalgalanma yaşanmasına neden olmuştu. İnsanların virüs endişesiyle toplu taşımadan uzaklaşması, sıfır ve ikinci el araçlara yoğun bir talep oluşmasını sağlamıştı. Fakat fabrikaların korona döneminde kapatılması, araç üretiminin de azalmasına neden oldu.

Sıfır Araçlara 324 Bin Lira ÖTV İndirimi Yapıldı! 2022 Sıfır Araç Fiyat Listesi Yayınlandı!

11 Ocak 2022 Salı 15:10

Arz talep dengesinde yaşanan kırılma, piyasada sıfır araç kalmayınca vatandaşların ikinci el araçlara yönelmelerine neden olmuştur. Bu durum, ikinci el araçların sıfır araçları dahi geride bırakmasıyla sonuçlanmıştır. Yaşanan bu süreç, sıfır araç fiyatları için ÖTV indirimini zorunlu hale getirmiştir.

Toyota Corolla İçin 181 Bin 500 Lira ÖTV İndirimi!

Toyota, ÖTV teşvik listesini ilk açıklayan markalardan biri oldu. Açıklanan listede Toyota Corolla Hybrid Passion X-Pack –CVT modeli için 181 bin 500 lira indirim yapıldı. Aracın fiyatı, 781 bin 400 liradan 599 bin 850 liraya indirildi.

Nissan ÖTV Muafiyetli Araç Kampanyası 2022

ÖTV muafiyetli araç kampanyasına katılan Nissan, söz konusu indirimin sadece engelli bireyler için geçerli olduğunu belirtti. Nissan, ‘’ÖTV indiriminden faydalanmak isteyen vatandaşlarda engel türüne bakılmadan engel durumunun %90 ve üzeri olma koşulu aranmaktadır. Yüzde 40 üzeri ve ortopedik engel kapsamında olan vatandaşlarda özel koşulları yerine getirerek ÖTV muafiyetinden yararlanabilmektedirler.’’ açıklamalarında bulundu.