SGK'sı Olanlara Aylık 3984 TL'lik Destek Ödemesi! Hesaplara Yatmaya Başlayacak!

SGK'nın girişimciye vereceği destekle birlikte hesaplara ödemeler yatmaya başlayacak. Yeni kurulan işletmeleri kapsayan bu gelişme sonrasında 3984 TL'lik ödeme yapılacağı belirtildi. Peki bu fırsattan kimler yararlanacak? İşte girişimcilere sunulan yardımlar...

SGK'sı Olanlara Aylık 3984 TL'lik Destek Ödemesi! Hesaplara Yatmaya Başlayacak!

21 Mart 2022 Pazartesi 12:29

SGK, kadınlara önemli bir girişim desteğine bulunmayı planlıyor. Binlerce kadına verilecek toplamda milyonlarca TL'lik destek dikkat çekti. Özelliklede bu desteğin hibe şekilde verileceği öğrenildi. SGK'nın sağlayacağı yardımla birlikte kadın girişimcilerin daha fazla büyümesi bekleniyor. Son zamanlarda SGK başta olmak üzere pek çok devlet kurumunun girişimcilere destek olduğu belirtilmekte. Şimdi ise kimlerin bu gelişmeden yararlanacağını göreceğiz.

Kadın Girişimciye Hibe Desteği!

Kadın girişimciler, asgari ücretli çalışanlarının maliyetinin %65'i kadarını geri alacak. Bu da emek oluyor ki SGK tarafından kadın girişimciye 3984 TL'lik ödeme yapılacak. Ödemelerin banka hesaplarına yansıması bekleniyor. Haliyle bu durum fazlasıyla dikkat çekici olarak algılandı. Çünkü yanınızda çalıştırdığınız kişilerin maliyetinin düşmesi ister istemez işlerinizdeki mali durumu da etkileyecektir.

Kadın Girişimciye Destek Kampanyası Şartları

Kadın girişimcilerin bu fırsattan yararlanabilmesi için ortak kurulan şirketlerde en az iki kadın şartı aranıyor. Sahibinin tek kişi olduğu şirketler de haliyle kadın şartı aranmakta. Ayrıca İstanbul, Ankara, Samsun, Aydın, Denizli, Şanlıurfa veya Kahramanmaraş şehirlerinde faaliyet göstermesi gerekmekte. Çeşitli detaylar da göz önünde bulundurulduğunda SGK'dan böyle bir hibe desteği alabilmek için sizler de başvuru yapabilirsiniz.