SGK'da Yeni Dönem Başladı! 1 Gün Prim Yatırırsanız Artık Tazminat Alabileceksiniz!

Çalıştığınız süreye göre tazminat almak istiyorsanız neler yapmalısınız? Pek çok kişinin merak ettiği bu gelişme dikkat çekti. Tazminat almak için gerekli şartlar nelerdir? Yalnızca uzun süreli çalışanlar değil kısa süreli çalışanlar da tazminat fırsatından faydalanabilecek. Dolayısıyla ihbar süresi ve işverenin hamlelerine dikkat etmek lazım.

SGK'da Yeni Dönem Başladı! 1 Gün Prim Yatırırsanız Artık Tazminat Alabileceksiniz!

30 Nisan 2022 Cumartesi 15:28

Eğer sizler de tazminatın nasıl alınacağını merak ediyorsanız gelin anlatalım.1 gün dahi çalışanlar tazminat fırsatından yararlanabiliyor. Dolayısıyla bu fırsatı değerlendirmeyi planlıyorsanız mutlaka sürecin nasıl işlediğini bilmelisiniz. İhbar süresi ile beraber pek çok kişinin yakından takip ettiği bu gelişme dikkat çekti.

İhbar Süresi Çok Önemli

1 günlük çalışmanın bile tazminatı alınacak ise işverenin işçiye ihbar süresini tanıyıp tanımadığını bilmeliyiz. İşveren, işçiyi çıkarma gayreti içerisinde ise ve işçi işe giriş süresi 6 aydan kısaysa (1 gün dahi olsa) 2 hafta, 6 ay ile 1,5 yıl arasındaysa 4 hafta, 1,5 yıl ile 3 yıl arasındaysa 6 hafta, 3 yıldan fazla olursa 8 hafta öncesinden haber vermesi gerekiyor. Böylelikle ihbar süresinin çalışma süresi olan ilişkisini öğrenmiş oluyorsunuz. İhbar süresiyle ilgili merak edilenler de bu şekilde yanıt buldu.

Hemen Çıkarırsa Tazminat Mümkün!

İşveren, sizi işten hemen çıkarır ise tazminat alabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu hakkınızı sonuna kadar değerlendirmeniz için ihbar süresinin ne kadar kritik olduğunu unutmayın. Hakkınızı aradığınız müddetçe de tazminat almama gibi bir durumunuz olmayacak. Eğer işten çıkarılmak için yasal nedenler var ise bu nedenle tazminat ödememeyi gerektiriyorsa o zaman durumlar değişebilir.