SGK Prim Eksiği Olduğunda Toplu Para İadesi Mümkün mü? Açıklama Geldi

Erken emekli olmak isteyenler ve SGK primini geri almayı planlayanlar için önemli açıklamalar yapıldı. Yeni düzenlemede SGK primleri iade ediliyor mu? Toplu iade alabilmek için ne yapmak lazım? Öte yandan SGK prim borçlanması ile de emeklilik yıllar öncesinden gerçekleşebilmekte.

SGK Prim Eksiği Olduğunda Toplu Para İadesi Mümkün mü? Açıklama Geldi

22 Ağustos 2022 Pazartesi 16:39

SGK prim eksiği durumunda çeşitli detaylara yer verilmekte. Kimi zaman borçlanma ile emeklilik sağlanırken kimi zaman ise toplu para iadesi gibi detaylar ön plana çıkıyor. Peki ya hangisi daha mümkün? Özellikle de emeklilik hayali kuranlar için bazı gelişmelere yer verilecek.

SGK Priminiz Çok mu Eksik?

SGK priminin ne kadar eksik olduğu fazlasıyla önemli. Çok eksik olması durumunda iade alınabilmesi adına başvuruda bulunabiliyor. SGK'nın sağladığı bu fırsatla birlikte genel olarak borçlanma yöntemi tercih ediliyor diyebiliriz.

Borçlanma ile Emeklilik Nasıl Oluyor?

Borçlanma ile emeklilik kadınlar ve erkeklerde farklı şekilde işleyebilmekte. Doğum borçlanması ile kadınlar 6 yıl erken emekli olabilirken, erkeklerde ise askerlik borçlanması ile daha erken emekli olmak mümkündür. Eksik olan primi borçlanarak ödemeniz yani toplu şekilde ödemeniz gerekmektedir. Haliyle bu detay büyük ses getirdi. Sizler de borçlanma yöntemini kullanarak daha erken emekli maaşı almaya başlayabilirsiniz.