SGK Herkesi Maaşa Bağladı! Emekli Maaşınız Yoksa Sizde Maaş Alabilirsiniz!

SGK ve Bağ-Kur üzerinden yapılan başvurularla beraber sizler de maaş alabilirsiniz. Emekli maaşı olmayanlar için geçerli olan bu durum pek çok vatandaşın dikkatini çekti. Peki başvuru yaparken hangi belgeler gerekiyor? E-devlet üzerinden yapacağınız başvurularla ödeme alabilirsiniz. Kimler ödeme alabilecek açıkladık.

SGK Herkesi Maaşa Bağladı! Emekli Maaşınız Yoksa Sizde Maaş Alabilirsiniz!

23 Kasım 2021 Salı 10:17

Emekli maaşı olmayan kişiler için geçerli olan maaş fırsatı devam ediyor. Pek çok kişi SGK üzerinden bu şekilde maaş almakta. Düzenli olarak alınan ödemelerin yanı sıra nasıl alınacağı konusunda da bilgi vereceğiz. E-Devlet üzerinden yapılacak başvuru ile sonuçları öğrenebilirsiniz. Yetim veya dul aylığı nasıl alınır onu göstereceğiz. Kimlerin bu maaşı alabileceğini ise açıkladık.

Kimler Yetim ve Dul Aylığı Alabilir?

Yetim ve dul aylığı için babasını kaybeden erkek çocukların 18 yaş altında olması gerekiyor. Kız çocuklarının ise evlenmemiş olma şartı bulunmakta. Ayrıca eşini kaybetmiş olan kadınlar da dul aylığından yararlanabilir. Peki dul veya yetim maaşını alabilmek için nasıl başvuru yapacaksınız?

Yetim veya Dul Maaşı Başvurusu

Maaş başvurusunu şubelerden veya internetten gerçekleştirebilirsiniz. SGK ya da Bağ-Kur şubeleri üzerinden fiziki müracaatta bulunabilirsiniz. Onun yerine e-devlet üzerinden de temassız başvuruda bulunma hakkınız mevcuttur.

Başvuruda Gerekli Belgeler

Öncelikle başvuru dilekçesi yazmalısınız. Dilekçenin yanı sıra kimlik araştırma belgesi, vefat eden sigortalı kişiye ait ölüm belgesi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, 18 yaşından küçük olan erkek çocukları kapsayan öğrenci belgesi gerekmektedir.